Барај

Втората фамилија Ryzen започна часовник трка

Преглед на читателите: 0 / 5

Ѕвездата е неактивнаЅвездата е неактивнаЅвездата е неактивнаЅвездата е неактивнаЅвездата е неактивна

Прудентен е "новата" генерација на Core, Intel ги зема на ракавиците.

intel 9 ген

Решенијата базирани на кафе езерото се мост за премостување, кој исто така е одговор на AMD Ryzen 2000 серијата. Според горенаведеното, направени се само фини подесувања, часовници зголемени за 100-200 MHz, но со свежо име, ова дури може да биде доволно за клиентите да влезат во паричникот.

тип
Семиња / Влакна
часовник
Турбо засилување
TDP
Core i7-8086K 6C / 12T 4,0 GHz 5,0 GHz 95W
Core i7-8700K 6C / 12T 3,7 GHz 4,7 GHz 95W
Core i7-8700 6C / 12T 3,2 GHz 4,6 GHz 65W
Core i5-9600K 6C / 6T 3,7 GHz 4,5 GHz 95W
Core i5-8600K 6C / 6T 3,6 GHz 4,3 GHz 95W
Core i5-9600 6C / 6T 3,1 GHz 4,5 GHz 65W
Core i5-8600 6C / 6T 3,1 GHz 4,3 GHz 65W
Core i5-9500 6C / 6T 3,0 GHz 4,3 GHz 65W
Core i5-8500 6C / 6T 3,0 GHz 4,1 GHz 65W
Core i5-9400 6C / 6T 2,9 GHz 4,1 GHz 65W
Core i5-8400 6C / 6T 2,8 GHz 4,0 GHz 65W
Core i3-8350K 4C / 4T 4,0 GHz 95W
Core i3-8300 4C / 4T 3,7 GHz 62W
Core i3-9100 4C / 4T 3,7 GHz 65W
Core i3-8100 4C / 4T 3,6 GHz 65W
Core i3-9000 4C / 4T 3,7 GHz 65W
Core i3-8000 4C / 4T 3,6 GHz 65W

Информацијата не е случајно изведена од официјален водич за ажурирање на микрокод, па затоа може да се третира (речиси) како факт. Како што е прикажано во претходната табела, сега моделите со четири и шест јадра се паднати, но лесно е да се замисли дека повеќе невообичаени типови ќе излезат во наредните месеци.

Официјалните известувања за нови пристигнувања сеуште те чекаат.

Извор: хардвер-инфо