person_outline
Барај
  • Gazdaság
  • напишано:
  • Прочитајте: 5153

Телефонот 1 TB беше ослободен, а потоа бев во тиха тишина

Преглед на читателите: 5 / 5

Ѕвездата е активнаЅвездата е активнаЅвездата е активнаЅвездата е активнаЅвездата е активна

Дали досега знаете дека Samsung Galaxy S10 + ќе биде првиот телефон со складирање на 1 TB? Ти си во ред!

ориз орев r11


Во мај минатата година, кинескиот производител Smartisan го објави СМАРТИЗАН Орев R1. На R1 Андроид-базирани уред кој е опремен со две задни камера и процесор кученце и до 845 8 GB RAM меморија. Најинтересен функција на уредот што е до 1 2.1 UFS складирање ТБ воведната цена rendelhetjük.A SMARTISAN орев R1 8 848 јуани (околу 1400 долари). Шефот на компанијата рече со силен глас што ќе видиме Samsung и Apple ќе ги копирате, кој сака да се нагласи дека тие се први на пазарот како позадина библиотека. Инаку немилосрдните разбира нема смисла да се каже такво нешто, јасно е дека на врвот во опсег е веќе 1 ТБ капацитет во следната фаза, па копирање на ова да се каже во најмала рака нарушување категорија на чистење.

Според најновите вести, големиот елек скоро наскоро стана мал, оставајќи го производителот маргинален играч на пазарот. Можеби името е непознат, можеби големите цената го направи, но фактот дека тешко се продаваат SMARTISAN орев R1 надвор, всушност, компанијата беше во можност да го продаде вкупно само 3 милиони во текот на изминатите четири години, телефонот е многу малку за да преживее. Ова резултираше со проблем со исплатата на платите до декември, а сметките на компанијата беа замрзнати поради побарувањата на добавувачите. Од тоа ќе биде тешко да се искачи надвор од дупката, па можеме безбедно да се каже судбината на компанијата е неизвесно да се каже во најмала рака.