person_outline
Барај

Toshiba доаѓа со 16 ТБ хард диск

Преглед на читателите: 0 / 5

Ѕвездата е неактивнаЅвездата е неактивнаЅвездата е неактивнаЅвездата е неактивнаЅвездата е неактивна

Тешко е да се замисли овој капацитет, а тоа е она што се обидуваме да го направиме.

Тошиба hdd 16 tb средината

Значи, што ќе направи 16 ТБ Toshiba MG08 серија хард диск? Очигледно, ова не може точно да се утврди, веруваме дека е скоро сигурно дека:

  • 140-160 Илјадници песни;
  • 1 400-1 500 филм;
  • повеќе од 10 милиони документи;
  • најмалку 1,0 милиони слики.

Можеби може да се види од ова дека претпријатието на Toshiba од осмата генерација на хард дискови не е за домашна употреба. Во официјалното соопштение се истакнува дека новиот складирање обезбедува подобра енергетска ефикасност од минатата година презентирани 14 терабајт модел - Вториот, патем, 9 плоча и се полни со хелиум, како и за актуелните MG08 семејство hotshot. складирање на студијата податоци во минута 7 200 550 дизајниран како возврат Terabyte на сообраќај на податоци годишно, со просечно време помеѓу неуспеси 2,5 милиони часови на официјалното време. Интересно е големината на кешот, што не е помала од 512 MB. Широката употребливост е загарантирана со SATA и SAS интерфејси и 3,5 инчен формат, вели Toshiba.

Највпечатлива пример на новата серија Производителот препорачува внимание на облак ", со оглед на експлозивни раст бара податоци од слична големина хард дискови се појавува, во прилог на поголема густина на податоци се зголемува енергетската ефикасност на повисоко ниво, додека намалување на вкупната TCO на складирање инфраструктура (вкупни трошоци на сопственост).

Првите примероци на дисковите 16 TB MG08 ќе бидат испорачани на крајот од јануари.

Извор: Toshiba