Барај

Toshiba доаѓа со 16 ТБ хард диск

Преглед на читателите: 0 / 5

Ѕвездата е неактивнаЅвездата е неактивнаЅвездата е неактивнаЅвездата е неактивнаЅвездата е неактивна

Тешко е да се замисли овој капацитет, а тоа е она што се обидуваме да го направиме.

Тошиба hdd 16 tb средината

Значи, што ќе направи 16 ТБ Toshiba MG08 серија хард диск? Ова, се разбира, не е прецизно утврдено, веруваме дека е скоро сигурно дека:

  • 140-160 Илјадници песни;
  • 1 400-1 500 филм;
  • повеќе од 10 милиони документи;
  • најмалку 1,0 милиони слики.

Можеби може да се види од тоа дека Toshiba е осмата генерација претпријатие HDD серија не е за домашна употреба. Официјалното соопштение нагласува дека новата продавница за податоци обезбедува подобра енергетска ефикасност од моделот 14 TB, воведен минатата година - тој користи 9 плоча и е исполнет со хелиум, како и сегашната MG08 фамилија. Складирањето на податоци со 7 200 револуции во минута е наменето за годишен сообраќај на 550 TB, со просечно време помеѓу дефекти официјално 2,5 милиони часови. Интересно е големината на кешот, што не е помала од 512 MB. Широката достапност е загарантирана со SATA и SAS интерфејси и 3,5 инчен формат, вели Toshiba.

Производителот препорачува најзабележлива копија од новата серија за да облак провајдери, бидејќи растот на експлозивни податоци бара појава на HDDs од оваа големина, додека поголема густина на податоци ја зголемува енергетската ефикасност, додека намалување на TCO на инфраструктурата за складирање (вкупните трошоци на сопственост).

Првите примероци на дисковите 16 TB MG08 ќе бидат испорачани на крајот од јануари.

Извор: Toshiba