Барај

AMD B450 чипсет плочи дојдоа во игра

Преглед на читателите: 5 / 5

Ѕвездата е активнаЅвездата е активнаЅвездата е активнаЅвездата е активнаЅвездата е активна
AMD B450 чипсет плочи дојдоа во игра - 5.0 надвор од 5 врз основа на 1 гласање

ASUS, ASRock и Gigabyte веќе ја започнаа својата понуда.

amd b450

B450 чипсет не донесе преседан промени, но тоа не беше неопходно, бидејќи главните достигнувања беа направени од првата генерација на Ryzen во AMD. Соодветно, новиот чипсет може да се сфати како еден вид фино подесување; Енергетската ефикасност (помала потрошувачка во мирување) исто така е подобрена, Precision Boost Overdrive, XFR2 Enhanced и StoreMI поддршка се исто така значајни фактори. Со претходните две, процесорот може поефикасно да "работи" часовници, а вториот е посебна технологија за управување со складиштата која ви овозможува да комбинирате SSD и HDD со неколку кликања; двата дискови автоматски се спојуваат, StoreMI балансира помеѓу складирање на податоци без корисничка интеракција - основно поместување на датотеките во SSD каде времето за пристап е критично важно. За голема системска меморија, можете да го напишете 2 GB, кој потоа работи како кеш.

Како што може да се види подолу, SLI не е тука, но CrossFire не претендира да биде сериозно тврдење. Точната табела на платформата е прикажана во табелата подолу:

X470 X370 B450 B350 A320
PCIe 3.0 0 0 0 0 0
PCIe 2.0 8 8 6 6 4
USB 3.1 генератор 2 (10 Gbit / s) 2 2 2 2 1
USB 3.0 6 6 2 2 2
USB 2.0 6 6 6 6 6
SATA 6 Gbit / s 4 4 2 2 2
SATA или NVME Raid 0 / 1 / 10 0 / 1 / 10 0 / 1 / 10 0 / 1 / 10 0 / 1 / 10
разглезване Да Да Да Да -
CrossFire / SLI Да / Да Да / Да Да / - Да / - -

Цените може да се пријавуваат само врз основа на странски веб продавници, а броевите се приближно околу EUR 70 и 90, што е приближно еквивалентно на HUF 22-29. Навистина ефтин решенија сеуште остануваат A320 матични плочи, а B450 е прилично еден вид златно средно.

Извор: guru3d.com