Барај

Дали е оваа мала кутија "доведува до" VGA од рудниците?

Преглед на читателите: 0 / 5

Ѕвездата е неактивнаЅвездата е неактивнаЅвездата е неактивнаЅвездата е неактивнаЅвездата е неактивна

Битмаин ја објави машината за рударство Антминер E3. Зошто е ова интересно? Да речеме веднаш!

битмаин етерјум рудар

Битмаин не е непознато име во овој жанр, порано битковин "виртуелен парче". Новата машина, Antminer E3, е создадена за производство на крипто пари под името Ethereum. Цената на предметот се очекува да биде $ 800 (AMD Radeon RX 580 во јануари), толку многу пари се хаш-стапката на 180 MH / s - тоа е дел од картичката споменат погоре. Важен фактор е потрошувачката на 800 вати.

Битмен започна да пре-нарачува претходна нарачка на рударската машина, испораката се очекува некаде во јули. Како што можете да видите, Antminer E3 е многу поекономичен од рударството базирано на GPU, па затоа очекуваме тоа да биде сериозна побарувачка за него.

Извор: bitmain.com

мислења

Med1on
0
Цитат - Joci:
А ph! имаат половина време негираше вести дел од вестите. Од една страна, 800W не троши енергија, туку троши 800W. Значи, сè уште треба да ја добиете потребната моќ за да ја добиете вашата моментална потрошувачка на енергија 850-900W; и така нема да биде 800 $, туку малку повеќе. Таа има толку многу потрошувачка на енергија и добро поставена 570-580 опрема над 200 MH / s. Она што е вистинска предност е концептот на "стартување" (дома, лансирање и броење - а потоа не мора да се справи со тоа), а цената (споменатите апаратури се малку поскапи - иако сеуште можат да се продаваат " суровина ", но ова поле не е многу).


Не го прочитав ова, тоа е интересно дополнување на нешто. Кажи збогум на сегашното ниво со голема предност (дел од RX 570 300 е околу и неговата брзина е позната да биде околу 30 MH / s). Продажбата сигурно ќе биде тешка, но ако може да ја произведувате побрзо од графичкиот процесор, сеуште можете да го направите тоа.
цитат
joci
0
А ph! имаат половина време негираше вести дел од вестите. Од една страна, 800W не троши енергија, туку троши 800W. Значи, сè уште треба да ја добиете потребната моќ за да ја добиете вашата моментална потрошувачка на енергија 850-900W; и така нема да биде 800 $, туку малку повеќе. Таа има толку многу потрошувачка на енергија и добро поставена 570-580 опрема над 200 MH / s. Она што е вистинска предност е концептот на "стартување" (дома, лансирање и броење - а потоа не мора да се справи со тоа), а цената (споменатите апаратури се малку поскапи - иако сеуште можат да се продаваат " суровина ", но ова поле не е многу).
цитат
Дај коментар!