Барај

Ако навистина не е точно, тука е верзија на Bugatti Chiron LEGO

Преглед на читателите: 0 / 5

Ѕвездата е неактивнаЅвездата е неактивнаЅвездата е неактивнаЅвездата е неактивнаЅвездата е неактивна

1 на автомобилот: скалата 8 работеше неверојатно тешко, но тоа е како изгледа.

Бугати лего варира

Набавната цена на 2,5 на "Bugatti Chiron" најверојатно ќе биде платена само од оние што се родени под неверојатно зачудувачка форма на ѕвезда, така што ЛЕГО прави да размислува за едноставни земни смртници. Да речеме дека е вистина дека оваа верзија не беше и евтини нешто: компонентата 3 599 е болна за $ 349.

Според LEGO Technic, моторот W16 на Bugatti Chiron е обновен за да обезбеди најсовремен мотор досега. Срцето на машината е направено од цилиндар 16, од кои сите се целосно подвижни - благодарение на двете коленесто вратило. Менувачот со осум брзини е слично сложено со вкупно осум целосно функционални брзини. Друга интересна работа е што дизајнерите пополнуваат две нови елементи за да ги насликаат аеродинамично проверените тркала на Bugatti Chiron. Првиот е тркалата што се преклопуваат што ја создаваат илузијата на зашеметувачки стил, а втората е диск елемент кој им овозможува на тркалата да бидат прикачени на шасијата. Одлучувачки израз на внимание е дека LEGO, исто така, доаѓа со клуч за брзина, така што можеме да го контролираме задниот спојлер - поголема брзина или подобра контрола.

Што добиваме кога ќе ја намалиме цената со малку бибер? Секој модел доаѓа со "пакет за луксузни кутии" и белешка за колекција "маса маса" - втората вклучува упатство за изградба. Дури и ако не сте го освоиле, ние сме убедени дека веб-страницата на LEGO Technic може да ви понуди поконкретна содржина од среќните купувачи.

Извор: LEGO, techspot.com