person_outline
Барај
  • Лаптоп
  • напишано:
  • Прочитајте: 3086

Со 240 Hz надградба, луѓето се возбудени за HP Apple 15

Преглед на читателите: 0 / 5

Ѕвездата е неактивнаЅвездата е неактивнаЅвездата е неактивнаЅвездата е неактивнаЅвездата е неактивна

Таков приказ никогаш не бил на пренослив компјутер.

HP лаптоп победи

На CES 2019, HP го претстави новиот Omen 15 гејмерски лаптоп. Според компанијата, ова е првата машина за прикажување на 240 Hz освежување. 15,6-инчниот IPS дисплеј исто така има резолуција 1080p, така што новиот NVIDIA RTX 2070 Max-Q и процесорот Intel Core i7-8750H, кој не може да се нарече стар, сигурно ќе може целосно да го служат ова. Сликата подолу исто така покажува дека мониторот реагира на 4 ms. Системската меморија 16 GB е во основа основниот услов за гејмерски уред, а можеби и 802.11ax (Wi-Fi 6) не е задолжително дел од него.

hp предзнак 15 слајд

Во споредба со неговата ефикасност, Omen 15 е релативно низок профил, а тежината на кг 2,4 kg, исто така, се чини дека е прифатлива вредност. Спектакуларниот X-модел на капакот и осветлените зони на тастатурата, секако, се уште се многу привлечни, како што се копчињата WASD.

hp лаптоп

Основната верзија на Omen 15 ќе започне во февруари, почнувајќи од $ 1 370. Копиите со приказот 240 Hz ќе започнат само во јули, нивната очекувана цена сé уште не е позната - може да се види дека ќе видиме доста хит!

Извор: engadget.com