person_outline
Барај

Преправен безжичен рутер се продава како ѕиден штекер во Јапонија

Преглед на читателите: 0 / 5

Ѕвездата е неактивнаЅвездата е неактивнаЅвездата е неактивнаЅвездата е неактивнаЅвездата е неактивна

Безжични мрежни рутери се преземени во многу форми, бидејќи технологијата е развиена и времето поминало. Најпрво, тие беа големи и робусни, но сега тие се обидуваат да го направат најважниот мрежен уред во покомпактната форма.

250c

Јапонска компанија излезе со многу практично решение што може да биде дури и многу напредно во иднина на рутерите. Контролата на мрежниот сообраќај наречена MZK-KR150N пронајде целосен пат во нашето домаќинство. Овој уред е најмногу сличен на wallиден штекер, но во исто време ги има сите карактеристики на рутерот што ги имаат јапонските инженери. Кабел 2 мора да се вметне во задниот дел на уредот, од кои едниот му обезбедува на Интернет потребната моќност за работа.

250b

Лицето на MZK кон надвор е поделено на 6 квадрати, еден со статусни LED диоди, еден одговорен за вклучување, еден за конфигурација, еден простор за безжична антена и, конечно, порта за Ethernet . Кој можеби се прашува, но бидејќи 6 беше за тоа што е 6. плоштади? Стандардно, ова е празен простор без функција. Ова укажува на тоа дека MZK-KR150N ќе стане верзија со портови 2 Ethernet.

Идејата е секако за пофалба и корисна во насочувањето на иднината на ова основно средство за мрежно поврзување, но сè уште има загриженост за формата. Ако го погледнеме малку попрагматично, можеме да видиме дека, на пример, во едно домаќинство, почнувајќи од „просечната“ позиција на wallидни места, антената може да биде многу лесно оштетена и скршена. Особено ако има малку кревач во семејството. Ова може да биде точка во која Јапонците можат лесно да лансираат муставел производ.

250a

MZK-KR150N 150 mbps ветува безжична брзина за нас и се очекува да биде достапна за пошироката јавност во април. Препорачаната цена на крајниот корисник за рутерот преправен како wallиден штекер ќе биде околу $ 118.

Извор: TechPowerUp!