Барај
  • процесор
  • напишано:
  • Прочитајте: 1491

Може ли AMD Ryzen 3 2300X изненадување?

Преглед на читателите: 0 / 5

Ѕвездата е неактивнаЅвездата е неактивнаЅвездата е неактивнаЅвездата е неактивнаЅвездата е неактивна

Првите мерења се појавиле, броевите зборуваат сами за себе.

Поевтините верзии на Ryzen 2000 серијата се уште се чекаат, но веројатно се близу до почетокот, бидејќи се повеќе и повеќе истекувања се пријавени во текот на изминатите неколку недели. Во моментов, Ryzen 3 2300X дојде на прв план, некои интересни мерења се направени на кинеската интернет страница ЧипХел.

  • CPU-Z: 509 и 2 020 поени
  • Cinebench R15: точка 690

Рецептот за првиот блиц - очигледно во својата класа - не е рецепт: кај неговиот претходник максималната брзина на часовникот (XFR) се зголеми за 500 MHz, која веќе може да се гледа како значителна промена. Се чини дека втората рата од архитектурата Зен се чувствува добро со технологијата за производство на 12 nm, па маргината на маневри на инженерите малку се прошири по првата генерација. Горенаведените резултати се движат на Core i3 8350K, што го прави речиси евтин како решение на AMD.

ryzen 3 2300x ryzen 3 2300x 01

Единствениот дамка на Ryzen 3 2300X е недостатокот на IGP; во овој сегмент, можете сами да одлучите за купување. Решението е тогаш Ryzen 3 2200G, но секако има нешто поскромно темпо на процесорните јадра.

Извор: techpowerup.com

Дај коментар!