Барај
  • процесор
  • напишано:
  • Прочитајте: 1519

Осум-јадрен процесор 45 Ватс? Тоа е можно!

Преглед на читателите: 5 / 5

Ѕвездата е активнаЅвездата е активнаЅвездата е активнаЅвездата е активнаЅвездата е активна
Осум-јадрен процесор 45 Ватс? Тоа е можно! - 5.0 надвор од 5 врз основа на 1 гласање

AMD Ryzen 3 7E беше објавен во базата на податоци 2700DMark.

Во прилог на онлајн интерфејсот Futuremark, ASRock е официјален веб-страница исто така покажа дека AMD во блиска иднина ќе претстави два нови енергетски ефикасни Ryzen процесори. И двајцата новодојдени беа класифицирани во класата за потрошувачка на вати 45, што значително влијаеше на оперативните фреквенции. Ryzen 5 2600E со шест брзини сеуште има 3,1 GHz, а Ryzen 7 2700E, кој има две процесни единици, е побавен од 300 MHz. Нема вести за брзите часовници (XFR 2), за жал, не знаеме дека само ОЕМ ќе ја добијат веста или трговците ќе можат да ги понудат. Толку многу навивачи на мали машини ќе бидат воодушевени од овие процесори, бидејќи потрошувачката на енергија од 45 со лајсни капачиња за пренос на топлина (IHS) не може да биде проблем дури и во вселената.

3dmark ryzen 2700e

Очекуваните перформанси е тешко да се направат, мислиме дека помалиот модел може да се движи на Ryzen 5 1600 ниво, а поголемите можат да пристапат кон Ryzen 7 1700.

Извор: guru3d.com

Дај коментар!