Барај
 • Szoftver
 • напишано:
 • Прочитајте: 5403

На VLC медиа плеер конечно се стабилизира

Преглед на читателите: 5 / 5

Ѕвездата е активнаЅвездата е активнаЅвездата е активнаЅвездата е активнаЅвездата е активна
На VLC медиа плеер конечно се стабилизира - 5.0 надвор од 5 врз основа на 85 гласови

Ревизијата на бројот на верзијата, исто така, укажува на тоа дека се случија многу сериозни работи - последниот за шест години е случај.

Вести vlc медиа плеер

Оние кои не можат да го знаат добрите насловот на програмата: VLC е бесплатна и независна платформа независна мултимедија плеер и рамка која ги игра најпопуларните мултимедијални датотеки. Целосно е бесплатно, практично сите времиња (не мораме да се судриме со кодеци), работи на многу платформи, поддржува проширувања, па дури и нејзиниот изглед може да биде темелно конвертиран. Главните новини на верзијата 3.0 (Vetinari) се како што следува:

 • Хардверско забрзување е активирано за сите платформи (за H.264 и H.265 кодирање, и 8 и 10 битови)
 • Играјте 4K @ 60fps и 8K со оптоварување на процесорот со ниски (Abb)
 • Кодот за мобилниот трошок е споен
 • Поддршка за мапирање на HDR и HDR тон
 • Ажуриран пренос на аудио за HD аудио кодеци
 • Истражувајте локални мрежни дискови (SMB, FTP, SFTP, NFS, итн.)
 • Управување со побезбедна лозинка
 • Нов титл мотор со комплексен распоред на текст и резервен фонт со поддршка за фонтови
 • Поддршка од ChromeCast со новата рамка
 • Поддршка за нови формати и кодеци, како што се WebVTT, AV1, TTML, HQX, 708 и Cineform
 • 360 степен видео и 3D аудио поддршка, подготвувајќи се за VR содржина
 • Ажуриран интерфејс на MacOS системот - со некои чист код
 • HiDPI GUI во околина базирана на Windows
 • Експерименталната поддршка на Wayland (Graphical Display Server) е направена на Linux, OpenGL стана стандардно

vlc 3.0 letoltes

За повеќе детали IDE со кликнување на него.

Извор: videolan.org