Барај
  • Szoftver
  • напишано:
  • Прочитајте: 1497

Mozilla експериментира со интересни работи

Преглед на читателите: 0 / 5

Ѕвездата е неактивнаЅвездата е неактивнаЅвездата е неактивнаЅвездата е неактивнаЅвездата е неактивна

Тест пилот е во основа песокот на фондацијата, каде што се наоѓаат најновите експерименти.

2017 логото целосно нов

Ова е добра работа, бидејќи пред месеци можеме да видиме кои иновации може да се очекуваат; Боја и страничен приказ.

Како што сугерира името, нијанса на боја сајтови Firefox има за цел да се постигне ова со користење на вашиот интернет пребарувач лесно може да се конвертира во бои (јазичиња, икони, наслови, итн.) Фондацијата нуди голем број на уникатни теми, но, секако, можеме да го споделиме сопствениот материјал со заедницата.

Страничниот приказ може да биде од интерес за корисниците со поголем екран; можеме да покажеме повеќе од една страница во исто време со продолжување. Веб-страницата на страничната лента ви го дава мобилниот изглед на страната, сè додека е достапен. Кога додатокот е активен, еден клик може да ја испрати веб страната на страничната лента - тоа е, може да биде корисно за сајтовите за социјално вмрежување.

Важно е да се напомене дека овие новини се само експерименти, но тие не се сигурни дека ќе се појават во мејнстримот.

Извор: techspot.com

Дај коментар!