Барај
  • Szoftver
  • напишано:
  • Прочитајте: 1826

За сега, бојното поле V е многу црвено (ажурирано)

Преглед на читателите: 0 / 5

Ѕвездата е неактивнаЅвездата е неактивнаЅвездата е неактивнаЅвездата е неактивнаЅвездата е неактивна

AMD Radeon RX 580 е околу 1,5 пати помоќен од очекуваното.

бојното поле v 700x394

PCGamesN трчаше неколку круга со затвореното издание на алфа, а потоа дојде до заклучок дека играта е фаворизиран начин да се фаворизира графичката картичка на црвените картички; горенаведениот Радеон едноставно го зема зелениот еквивалент на Geforce GTX 1060 од патеката. Разликата во двете резолуции (1080p, 1440p) е многу значајна, а мапирањето со DirectX 12 сè уште се зголемува. Во секој случај, нешто е интересно дека Battlefield V е познато дека е адреса на спонзорирана од NVIDIA, но во оваа фаза на развој очигледно има недостатоци во оптимизацијата.

бојното поле V 1080p бојното поле V 1440p

Навивачите сè уште можат да веруваат дека програмерите ќе ја подобрат сликата во наредните месеци, бидејќи уделот на пазарот не е важно која страница е доминантна.

A Hardwareluxx исто така пуштам мерење, тие се прилично добро се намали во Radeon картички, бидејќи RX Вега би можела да се 64 пред вашата конкуренција! Порталот беше водена DirectX 12 5 бојното поле и пет години, сепак, Sweclockers остана со старомодната DirectX 11 - сметаме дека модерен конвертор е поважен за нас.

бојден 5 хардверклук

Извор: PCGamesN

Дај коментар!