person_outline
Барај
  • Szoftver
  • напишано:
  • Прочитајте: 2007

Новиот прелистувач влезе на сцената

Преглед на читателите: 5 / 5

Ѕвездата е активнаЅвездата е активнаЅвездата е активнаЅвездата е активнаЅвездата е активна

Оттер е прелистувачот кој сака да ја пополни празнината што остана после операта 12.

Прелистувач на Видра

Првата бета верзија на апликацијата беше објавена во 2014, па дефинитивно можеме да кажеме дека развојот беше малку одложен. Во секој случај, ние сме среќни да објавиме дека првото стабилно ослободување на прегледувачот Витер е завршено; Сопствениците на Windows сега можат да ја преземат програмата, Linux и Mac OS X доаѓаат подоцна.

Се разбира, Видра може да биде играчки уред за напредни корисници, бидејќи вообичаено старата опера е опремена со низа функции кои се далеку од тоа што се сметаат за неопходни. Работите се движат од моторот QtWebEngine, кој инаку има добра компатибилност, па во повеќето случаи нема да има проблеми со екранот. Вреди да се обиде читателот на RSS, мислиме дека ова е една од главните предности на апликацијата. Вреди да се знае дека Otter исто така има и рекламен филтер (EasyList), па затоа не мора да инсталираме додатоци на трети страни.

извори на прелистувачот на прелистувачот

Развојот не запре во овој момент, се разбира, групирањето на јазичиња ќе дојде во иднина, автоматско пополнување на формулари, додатоци за Chrome исто така ќе бидат поддржани, покрај тоа, можеме да сметаме и на интегриран mailer - се додека тоа не се случи, некои од недостатоците може да се заменат со корисник JavaScript. .

Извор: otter-browser.org, ghacks.net