person_outline
Барај
  • Szoftver
  • напишано:
  • Прочитајте: 1860

Кога Microsoft го реализира тоа?

Преглед на читателите: 5 / 5

Ѕвездата е активнаЅвездата е активнаЅвездата е активнаЅвездата е активнаЅвездата е активна

Тоа е време би била да се признае дека има проблеми со стратегијата на тековниот развој на Windows 10.

Според неодамнешното истражување AdDuplex фрагментација на оперативниот систем се влошува, ажурирање октомври (1809) е адаптација директно сиромашните: според статистичките податоци, има вкупно 6,6% од акциите. Точните бројки се токму вака:

  • 83,6% април ажурирање
  • 5,7% есенско креативно ажурирање
  • 1,8% Креативно ажурирање
  • 1,4% годишнина ажурирање
  • 0,3% е оригиналниот Windows 10

прозорци 10 верзии

Во теорија, најновата верзија на системот (1809) треба да има многу повеќе компјутери, но тоа е повеќе веројатно дека се должи на низа проблеми со ажурирање rollup многу корисници се одлучи за одложувањето. Затоа Windows 10 1809 е многу посебен позиција, бидејќи според агендата за развој на Мајкрософт дојде пролет следната верзија на системот (19H1) во 3 4-месеци околу. Овој вториот факт е предвидено дека мнозинството на корисниците едноставно прескокнаа оваа порака, како што се пребрише шестмесечното освежи циклус. Според наше мислење, тоа ќе биде доволно за да се издаде голема надградба еднаш годишно, па програмерите исто така, ќе имаат повеќе време да се подготват за новините, освен можеби на стабилноста може да се подобри.

Извор: howtogeek.com