Барај
  • Szoftver
  • напишано:
  • Прочитајте: 1429

Прибл. 7,0 GB за складирање lerabol новиот Windows 10!

Преглед на читателите: 0 / 5

Ѕвездата е неактивнаЅвездата е неактивнаЅвездата е неактивнаЅвездата е неактивнаЅвездата е неактивна

Следната верзија на Windows 10 (19H1) ќе направи малку складирање на податоци.

Според најновите вести на следната верзија на оперативниот систем веќе ќе содржи развој, според кој софтвер создава складирање резерви; неговата големина ќе биде околу 7,0 GB. Windows 10 ќе ги преземе актуелните ажурирања тука, а потоа ќе го инсталира како што е соодветно. Мајкрософт е ставање на сите на овој, бидејќи во моментов има добар број на (главно преносливи) компјутери на кои не може да се инсталира patch за безбедност, за оние кои едноставно немаат доволно простор. Очигледно, овој метод не ќе се зголеми просторот за складирање во исто време обезбедува дека има доволно капацитет за пакети за ажурирање складирање. Да се ​​стави тоа едноставно станува збор за Windows во овој случај не го исклучува можноста дека личните имоти на тип на партиција на корисникот е толку полн што има, исто така погодени проблеми инсталирање надградби.

резервирана win10

На "заокружен" во Windows можете да го користите за да ја запази привремени датотеки, тие ќе бидат автоматски избришани за време на ажурирањето. Во теорија, ова значи дека ќе не губат ништо на располагање простор за складирање, но во пракса е веројатно дека ќе има корисници кои не 7,0 GB на привремено вработените, така што само ќе неискористен простор. Точната големина ќе зависи од начинот на кој индивидуалните средина за складирање (услуги, јазични пакети, итн), каде што основниот систем е поголема, тогаш очигледно оваа партиција ќе биде повисока. Решавање на системот може да се фати на исхрана, исто така, ќе влијае на оваа партиција.

Windows 10 19H1 (1903) може да биде објавен во април. Новината стапува на сила автоматски кога ќе се надгради или инсталира чиста. Престанок на површина не е можно, но неговата големина може да се промени во иднина (на пример, врз основа на дијагностички податоци, најверојатно се должи на повратни информации од корисниците).

Извор: Microsoft