person_outline
Барај
  • Szoftver
  • напишано:
  • Прочитајте: 2670

Два милиони сметки се забранети месечно од WhatsApp

Преглед на читателите: 0 / 5

Ѕвездата е неактивнаЅвездата е неактивнаЅвездата е неактивнаЅвездата е неактивнаЅвездата е неактивна

Во овој факт, не е интересно колку да се забрани, но како!

whatsapp

Во случај на платформи на заедницата, еден од најголемите проблеми денес е елиминацијата на лажни сметки, кои се користат за ширење на спам или други нелегални активности. Лидерите WhatsApp разговараа за проблемот и, се разбира, решението на прес-конференцијата во Њу Делхи.

Според нив, компанијата има развиено систем за учење на машини што ги детектира и оневозможува сметките за "несоодветно однесување". Несоодветното однесување подразбира испраќање пораки и создавање повеќе сметки за да се дистрибуираат "сомнителни" содржини. Системот за учење на машините допре до точката каде што може да го оддели 20 процентот на несоодветни сметки во фазата на регистрација.

Од WhatsApp, Мет Џонс рече дека системот гледа на различни фактори пред да го оневозможи. Тие користат листа која вклучува, меѓу другото, IP адреси и телефонски броеви кои се користат за креирање слични сметки. Се разбира, ова не би било доволно, вештачката интелигенција може да открие ненамерна употреба во проценти од човековите мешања во случај на два милиони блокирани сметки месечно.