person_outline
Барај

AMD лансира нови графички картички

Преглед на читателите: 5 / 5

Ѕвездата е активнаЅвездата е активнаЅвездата е активнаЅвездата е активнаЅвездата е активна

Поларис 30 графичкиот процесор доаѓа со два "нови" монитор контролери.

rx 570 отворен

Според PCOnline, AMD ќе направи некои ажурирања на крв во наредните недели, со што ќе се отворат две "нови" видео картички. Официјално непотврдени, овие ќе бидат слични на моделите Radeon RX 570 и RX 580 кои претходно беа претставени, иако на крајот ќе паднат под имињата на полиците за продавници. Од ова може да се очекува дека инженерите имаат направено минимални модификации, најголемата промена веројатно се должи на посовремената технологија на производство (12 nm процес) и резултира со повисока оперативна фреквенција.

Среќни новодојденци се дека NVIDIA се движи кон семејството Тјуринг на поголеми надморски височини, така што Polaris 30 ги комбинира веќе огромните модели базирани на Pascal. Благодарение на второто, не е исклучено дека Polaris 30 може успешно да работи со (!) Цени. Помалиот модел според PCOnline е октомври 12. и 15. и клон на RX 580 ќе бидат објавени некаде на почетокот на ноември.

Извор: wccftech.com