person_outline
Барај

Речиси 1 бара милион за NVIDIA за видео картичката!

Преглед на читателите: 5 / 5

Ѕвездата е активнаЅвездата е активнаЅвездата е активнаЅвездата е активнаЅвездата е активна

Ги спречуваме прашањата, да, Crysis работи добро!

NVIDIA TITAN RTX пред 1000x476

NVIDIA официјално објави вчера дека ќе го лансира својот нов стартер, името на TITAN RTX. Навивачите најверојатно нема да имаат потреба да ги прошират можностите на картичката, бидејќи серијата TITAN отсекогаш била за најсовремена технологија со моментално достапниот максимум. Сега ова не се разликува, Графичката картичка базирана на Туринг го нуди комплетен графички чип GT102, кој без бруталност може да направи брутални работи:

  • 576 Turing Tensor јадро;
  • 72 Туринг RT (RayTracing) акцелератор;
  • 24 GB GDDR6 VRAM, теоретски пропусен опсег 672 GB / s (384 бит 14,0 GHz);
  • 4 608 CUDA Процесор (72 Мултипроцесор), 288 Текстуринг и 96 Растеризатор;
  • 100 GB / s NVIDIA NVLink - Може да биде важно за мулти-картички системи;
  • Стандардниот часовник за графичкиот процесор е 1 350 MHz, го зголемува 1 770 MHz.

Иако повеќето од играчите во устата сега ќе бидат проголтани од плунката, сега ќе бидеме тажни, бидејќи TITAN RTX е првенствено за машинско учење, а не компјутерски игри. 280 вати TDP можеби нема да биде толку страшно - двојниот 8 пински конектор не е само пријателски поглед - главниот проблем е цената, што е точно два и пол пати поголема од првиот модел на серијата (NVIDIA GeForce GTX Титан (Кеплер)). За новодојдениот, NVIDIA конкретно бара 2 499 долари, што е повеќе од 700 000 за тековниот девизен курс (плус добар унгарски ДДВ).

мислења

Цитат - Joci:
Една забелешка: Изненадувачки, 1 е значаен чекор назад во споредба со претходната TITAN (во споредба со TITAN V), што претставува пресметка со двојна прецизност. Наместо вредноста на 7,45 TFLOPS, новиот TITAN може да биде само "0,5 TFLOPS".

Навистина, тука, нежно, не е стално.
+1
Една забелешка: Изненадувачки, 1 е значаен чекор назад во споредба со претходната TITAN (во споредба со TITAN V), што претставува пресметка со двојна прецизност. Наместо вредноста на 7,45 TFLOPS, новиот TITAN може да биде само "0,5 TFLOPS".
Цитат - lacza_25:
И минералот?

Хаха. :P
+1
И минералот?