person_outline
Барај

Технологија AMD FineWine во функција

Преглед на читателите: 0 / 5

Ѕвездата е неактивнаЅвездата е неактивнаЅвездата е неактивнаЅвездата е неактивнаЅвездата е неактивна

Познатиот феномен е доведен до вниманието на 3DCenter.org, а актерите кои се вклучени се Radeon RX 480 и GeForce GTX 1060.

финична ам

"Технологијата" наречена FineWine официјално не постои, тоа е само име креирано од заедницата. FineWine, исто така, се однесува на фактот дека AMD и NVIDIA графичките картички, кои се движат на исто ниво на почетокот, ги отвораат ножиците со текот на времето, а потоа последниот е дефинитивно преостанат. 3DCenter.org, добро познат и препознатлив во професионалните кругови, го следи ова, и овој пат нема големи изненадувања.

Перформанси Прогноза GeForce GTX 1060 Radeon RX 480

Како што можете да видите, GeForce GTX 1060 на почетокот на проектот (средината на 2015) беше околу 10 проценти повисоки од црвената двојка. Со текот на годините, ситуацијата е променета, DirectX 12 и Vulcan API обично се подобруваат на Radeon RX 480, па сега имаме достигнато до точка дека разликата е обратна, поточно, ножиците се затворени. Според порталот, овој тренд нема да се промени оваа година, така што разликата веројатно ќе се зголеми нешто.

Вреди да се знае за агрегацијата дека основните мерења не се направени од 3DCenter.org, туку се базираат на податоци од познати компјутерски страници: AnandTech, ComputerBase, Guru3D, TechPowerUp, Tom's Hardware и така натаму. Во просек резултатите се генерирани од збир од сто редови на големината, така што бројот на избраните страни не предизвикува значително нарушување.

Извор: 3DCenter.org