person_outline
Барај

Тоа е кул како што изгледа, ние го тестиравме глувчето на Xiaomi

Преглед на читателите: 0 / 5

Ѕвездата е неактивнаЅвездата е неактивнаЅвездата е неактивнаЅвездата е неактивнаЅвездата е неактивна

Добро за секој уред што може да се користи со глушец!

sh109063.jpg

Во последниот пакет Xiaomi, наредив четири работи. Од ова Семенски стап и а VR очила Јас го воведовте, па затоа е време повторно да го ставите во полето и да ја однесете следната жртва, која е Xiaomi Mi Mouse!

За да напишете за овој глушец, од едноставна причина, станав љубопитен за тоа. Спецификацијата беше убедлива, а врз основа на сликите добиваме вообичаен одличен квалитет Xiaomi. Некаде на почетокот на летото напишав кратка препорака во која се осмелив да напишам дека можеме да користиме нешто од паметна телевизија преку тетратката до нашиот телефон. Се разбира, имаше читач кој го довери ова, па бев излекуван од љубопитност, дали навистина би било добро за нешто, или само размислување за спецификацијата беше премногу за тоа? Значи, можете да разберете дека морав да нарачам.

sh109071.jpg

Mi Mouse дојде во кутија што сите љубители на Xiaomi веднаш почувствуваат дека ќе има некој хардвер од нашиот омилен производител. Картон и печатење работа се само она што го велат е каде што имаш нешто супер работи. Меѓутоа, ако ова не е доволно да се каже, тогаш неизбежно е само кинеската интерпункција да се најде на кутија. Xiaomi не размислува со такви образи како опис даден на јазик што ни е достапен. Да, рече Тобијас, не ни треба опис за глувчето, бидејќи глодар може да го користат сите.

sh109069.jpg

Излегувајќи од фиоката на кутијата, можете да го видите глувчето под проѕирна пластична капа. На прв поглед, изгледа добро како што можеме да видиме на фотографиите од печатот, и ова е со доверба. Дизајнот е достоен за производите на Xiaomi. Едноставно, елегантно, без брадата, без трепкачки LED диоди, гумени покриени со гумени површини. Обвивката е малку метална сива површина со тркалезна бела секција пред неа. Ова е валани во еден правец со ролерот, така што двете страни служат како копче.

sh109068.jpg

Пластиката е добра на целата површина на глувчето, тие не се лизгаат никаде, не се светли, не собираат отпечатоци од прсти. Дното на глувчето е поделено на два круга. По задвижувањето на задната страна, може да се отстрани и има батерии и USB стик за 2,4 GHz конекцијата. Оптичкиот сензор за резолуција 1200 DPI, копчето за напојување и Bluetooth и радио режимот живеат во горниот круг.

sh109062.jpg

Бидејќи сум само глушец, имам храброст да го разгледувам. Па, морам да кажам дека тоа е проблем што сум видел глувче одвнатре или дека не сум ја видел внатрешноста на глувците на Xioami, сепак, досега не сум видел таква едноставна, убава алатка за дизајн. На PCB, делови SMD се примерни. Микропреносниците функционираат добро, но тие не се од вид што може да се поправат, па ако се откине вратата, тоа нема да функционира. Сензорот на ролери не е стариот оптички принцип. така што додека лизгањето е многу добро, нема да има проблеми со точност.

sh109058.jpg

Дојди она што најверојатно сите се прашувате за користење!

Инсталирањето на глувчето е едноставно. По вклучувањето, радио копчето покажува зелено светло, што е знак за радио врска. Ако притиснете го прекинувачот, светлото трепка сино, можете да се спарите со било кој уред преку Bluetooth. Веројатно не морам да кажам што сакав да го утврдам.

sh109061.jpg

Xiaomi Ми Маус е глушец што не можам да се уморам по многу денови на употреба. Гледам во вас, те галам, и секој ден сум благодарен за елеганцијата што тече од него. Се обидов со секој уред. Јас го поврзав телевизорот и компјутерот со помош на USB стикот, и јас ја користев Bluetooth-поврзувањето за сè друго. Се обидов тоа до мојот лаптоп и на мојот таблет, но исто така го контролирав Android-тјунерот. Како што напишав во годината, сите алатки кои можат да се користат со глушец може да ги користи Xiaomi. Изгледа одлично кога станува збор за мултимедијална употреба на масичката, но исто така изгледа добро на масата на тастатурата.

sh109064.jpg

Пред да кажете не, ништо слично на ова не може да биде совршено, морам да кажам дека е исправно. Глувчето Xiaomi е совршено, но не е добро за сите видови на работа. Додека го користам телевизорот поради сите причини, тој е совршен за паметните телевизори, дури и во тетратката и таблетот, бидејќи тоа не беше срамно со компјутерот додека го користев Интернетот или уредував текст. Тогаш, што беше проблемот? Фактот дека рамниот дизајн не беше доволно удобен за видео и графичка работа не беше доволно точен. Јас го пишувам само затоа што му припаѓа на комплетноста, бидејќи беше сосема комплетен покрај овој мал недостаток.

sh109065.jpg

Што можам да пишувам како клучен збор? Толку многу што влегов во она што го очекував. Xiaomi Mi Mouse во суштина е совршен избор за секој кој бара ТВ или некој кој бара преносливи уреди. Поради двата вида на поврзување, ние навистина можеме да го користиме за сè.

И колку чини? Сега, цената на 16,53 долари, односно 4100 е цената, но ако се обрнувате внимание на дневните забавни промоции на блогот, можете дури и да купите до $ 10, или $ 2600. Не дека 4100 Forint би бил толку многу за него, тој ги разбира сите точки што ги потрошив за тоа!

Нарачав тука: Xiaomi Portable Mouse - СРЕБРЕН

Ажурирање: Сега имате и попуст. Ако е така XMMouseCP можете да го користите за $ 12,99 се додека не е наместено!

Рејтинг на уредникот

8Резултатот е постигнат8дизајн9способности8стил7употреба9цена

Дај коментар!