Oldal kiválasztása

MODAO W30 – egy egér 2700 forintért az alagút szindróma ellen

MODAO W30 – egy egér 2700 forintért az alagút szindróma ellen

Sok évvel ezelőtt láttam utoljára hanyattegeret. Gondolom sokatoknak lövése sincs milyen egy ilyen egér. Nos, elmesélem, közben meg bemutatom a MODAO W30-at is!

MODAO W30 USB Wired Vertical Mouse 1

 

A hanyattegér lényege már a nevéből kiderül, ez egy olyan egérmutatót vezérlő eszköz volt, ahol az egérben lévő golyó, ami az elmozdulást érzékelte nem alúl, hanem felül volt. Nem az asztallapon görgött, ahogy az egeret mozgattuk, az egér egy helyben állt, mi pedig a hüvelykujjunkkal mozgattuk a golyót. Ez a szerkezet anno a grafikai munkákhoz lett ajánlva, lévén sokkal precízebb irányítást tett lehetővé, mint hagyományos társai.

MODAO W30 USB Wired Vertical Mouse 2

Nos, a MODAO W30 formájában hasonlít ugyan egy ilyen fordított egérre, de a lényegét tekintve elég messze áll tőle. Ennél a megoldásnál az egeret kell mozgatni, az érzékelő alul van, ráadásul a felső részen sincs görgethető golyó, így a hüvelykujj munkája kimerül két gomb nyomogatásában. Mitől érdekes mégis ez a cucc? Attól, hogy a hanyattegereknek a precíz irányítás mellett volt még egy nagy előnyük, az ergonómia.

MODAO W30 USB Wired Vertical Mouse 3

A MODAO W30 kialakítása olyan, hogy használat közben a csuklónkat a lehető legkevésbé terheljük. Kézfejünk kényelmes, a hagyományos egerekhez képest kicsit elfordított pozícióban van. Tegyétek le magatok elő a kezeiteket párhuzamosan, kényelmesen az asztalra, és látni fogjátok, hogy kézfejetek nem az asztal lapjával párhuzamosan, hanem egy kicsit megdöntve áll. A MODAO W30 pont ezt a helyzetet állandósítja, így kezünk, csuklónk nem fárad el annyira. A gyártó azoknak ajánlja, akik alagút szindrómától szenvednek, és persze azoknak, akik nem akarnak attól szenvedni.

A MODAO W30 egér ára 9,20 dollár, vagyis 2600 forint. Az egérről további információkat, képeket itt találtok: MODAO W30 USB Wired Vertical Mouse

 

Kattints ide, és nézz bele a többi hírünkbe, cikkünkbe is, biztos találsz még olyat, ami érdekel! 

A szerző bemutatása

s3nki

A HOC.hu oldal tulajdonosa. Több száz cikk, és több ezer hír szerzője. A különböző online felületeken kívül írt a Chip Magazinba, és a PC Guruba is. Egy ideig saját PC-s boltot vezetett, éveken át dolgozott üzletvezetőként, szervizvezetőként, rendszergazdaként az újságírás mellett.

Árfolyamváltó

Csomagkövetés (1Tracking)

Partnereink