Válassza az Oldal lehetőséget

Módosítsunk a kávézási szokásainkon!

Módosítsunk a kávézási szokásainkon!

Minden kávékedvelő embernek megvannak a maga szokásai, rituáléi, a kedvenc kávéja, és talán még kedvenc kávéfőzőgépe is van minden kávéimádónak.

Módosítsunk a kávézási szokásainkon! 1

Fotó: shutterstock

Ha azonban kicsit változtatni szeretnénk a szokásainkon és új ízeket próbálnánk ki, vagy beruháznánk egy másfajta kávéfőzőre, akkor erre is van lehetőségünk, hiszen ma már nagyon sok üzlet és webshop kínál számunkra finomabbnál – finomabb kávékat és minőségi kávéfőzőgépeket. A legjobb, ha kávépörkölőtől szerezzük be a kávénkat, mert csakis prémium, minőségi kávékat forgalmaznak. Márpedig, ha kávé fanatikusak és már-már függők vagyunk, akkor jár nekünk a minőség mind a kávét, mind pedig a kávéfőzőt illetően.

A French press kávéfőző is egy kiváló választás

Egy igaz ínyenc, egy kávékedvelő, nagyon is különbséget tud tenni kávé és kávé között. Nem mindegy, hogy az adott kávé milyen kávéfőzőben készül és az sem mindegy, hogy milyen pörkölésű kávé kerül az adott kávéfőzőbe. A french press kávé nem csak az illatában, hanem az ízvilágában is a luxus kategóriába tartozik, a kávé szerelmeseinek legnagyobb örömére.

A French press kávéfőző egyik nagy előnye, hogy sem tűzhely, sem pedig elektromos áram nem szükséges ahhoz, hogy egy aromás, ízletes kávét készítsünk, így ha ragaszkodó típusúak vagyunk és még a nyaraláson is a megszokott kávénkat innának, csak csomagoljuk be a kávéfőzőnket, hogy az otthonunktól távol, a megszokott élményekben legyen részünk.

A konyhánk egyik legdizájnosabb eleme lehet egy ilyen kávéfőző, hiszen választhatunk üvegből és rozsdamentes acélból készültet, amely jól mutat egy modern és egy klasszikus konyhában is. Mivel csak három részből áll – egy hengeres rész, egy szűrő és egy fedél –, ezért rendkívül könnyen tisztítható.

A legjobb kávé, ha új ízekre vágyunk

A kávézás nem csak egy rituálé, hanem egy megszokott öröm is az életünkben. De csakis akkor, ha a legjobb kávé kerül a kávéscsészénkbe minden egyes nap. A minőségi, prémium kávé szinte megkoronázza a napunkat, így érdemes egy kávépörkölőtől beszerezni a kávénkat, mert a gondosan válogatott és pörkölt babszemek nem fognak csalódást okozni.

Mindenképpen olyan pörkölőt válasszunk, akik már bizonyítottak, és akiknek a kávéi a világszínvonalú kategóriába tartoznak Az EBENICA COFFEE, Európa 10 legjobb eszpresszó kávéja egyikét gyártja. A Great Taste 2020-as versenyen négy kávéjuk is a díjazottak között szerepelt. A kávépörkölő vezetője így vélekedik: „Minden kávépörkölő szíve a pörkölőgép.” Nagyon sok igazság van ebben a mondatban, hiszen aki rendszeresen kávézik és imádja ezt a fekete italt, már a kávé illatáról is meg tudja állapítani, hogy milyen kávával van dolga.

 

Szponzorált cikk

Módosítsunk a kávézási szokásainkon! 2

A szerzőről

s3nki

A HOC.hu oldal tulajdonosa. Több száz cikk, és több ezer hír szerzője. A különböző online felületeken kívül írt a Chip Magazinba, és a PC Guruba is. Egy ideig saját PC-s boltot vezetett, éveken át dolgozott üzletvezetőként, szervizvezetőként, rendszergazdaként az újságírás mellett.