Válassza az Oldal lehetőséget

Motorola Droid RAZR, a legvékonyabb okostelefon

Motorola Droid RAZR, a legvékonyabb okostelefon

motorola1

A Motorola legújabb pengemobilja ezúttal a csúcskategóriában hódít majd, legalábbis a gyártó reményei szerint.

A Droid RAZR névre keresztelt okostelefon bemutatását rendhagyó módon ezúttal a méreteivel kezdenénk.  A készülék mindössze 7,1 mm vastag, illetve ez a jelző már lassan lecserélendő olyan vékonyra sikerült. Talán nem bővült a felhasználási köre a párizsi szeleteléssel, de mindenképpen elképesztő ez a vékonyság, persze van egy kis trükk. A telefon felső része a kamera területén bizony nem olyan penge már, de erre már szükség van, hiszen egyrészt nem fér el az optika, másrész a mérnököknek a csatlakozók beépítésére is kellett a hely, így ezek is ide kerülnek, viszont az eszközök tartásából fakadóan, ez a rész olyan magasra esik, hogy hétköznapi használatban nem kalandozik erre a kezünk, így nem is érzékelhető hogy nem az egésze ilyen. A magasság és a szélesség már kötöttebb, 130,7 mm x 68,8 mm, mivel el kell férnie a 4,3 colos qHD felbontású kijelzőnek. A 960 x 540 pixeles megjelenítő Super AMOLED Advanced technológiát használ, és szó szerint a Gorilla Glass védelme alatt áll. Súlya 127 gramm, ami átlagosnak számít a kategóriában, az anyaghasználat viszont nem. A keret rozsdamentes acéllal lett megerősítve, a hátlap karbon betétet kapott.

motorola_droidrazr_1

A telefon egy Texas Instruments gyártmányú SoC-ra épül, egészen pontosan az OMAP 4430 került bevetésre, viszont nem a referencia órajelen, hanem 1,2 GHz-en üzemel. A központi egység mellett egy PowerVR SGX540 teljesít szolgálatot. 1 GB Ramot kapott a készülék, a háttértár mérete pedig 16 GB, ami tovább bővíthető microSDHC kártyával, és a gyári csomag részét képezi majd egy 16 GB-os kártya is. A hátlapon egy 8 megapixeles kamera található, az előlapra pedig egy 2 megapixeles felbontású került, ami bőven sok videótelefonálások lebonyolítására, lassan természetessé válik, hogy a videófelvétel 1080p felbontásban is lehetséges. A fényképezéshez kevés fényt egy LED villanó pótolja a hátlapi kamera szomszédságában. Kommunikáció terén sem vall szégyent a kütyü, van itt minden, 802.11 b/g/n szabványokat támogató vezeték nélküli hálózati csatoló, ami képes DLNA kapcsolat kialakítására és WiFi hotspot funkcióra, és Bluetooth 4.0 sem mindennapos. A mobil adatkapcsolat lehetséges lesz 4G LTE technológiával vagy HSPA modemmel is. Fontos még, hogy a készülék HDMI kimenetet is kap. Az üzemidővel sem lesz gond, hiszen a Motorola mérnökei egy 1780 mAh-ás telepet zsúfoltak a hátlap alá. 

A Droid RAZR az Android 2.3.5 verzióval érkezik majd a boltokba. Elsőként az LTE-s kerül bevetésre a Verizon kínálatában október 27-én, majd a HSPA kiadás november folyamán, 300 dolláros előfizetői áron.

Forrás: anandtech

Motorola Droid RAZR, a legvékonyabb okostelefon 1

Csomagkövetés (1Tracking)

Partnereink

Partnereink

Csomagkövetés

Másold be a csomagszámot, és nyomd meg a mehet gombot!

Vásárlási segédlet

igyvasarolj2