Válassza az Oldal lehetőséget

Nincs megállás a mobilprocesszorok frontján

A 2013-as év mobilpiaci szereplői hatalmas sikereket, óriási bukásokat, innovatív és hasznos, illetőleg szintén innovatív, ám könnyebben nélkülözhető termékeket produkáltak a mobilgeak társadalomnak. Hírünk alanyának erejéhez nem fér kétség, de fontossága megkérdőjelezhető. A Qualcomm bemutatta továbbfejlesztett Snapdragon 800 nevű mobilos erőgépét.

800-diagram-960-1012013

A Snapdragon 800 SoC jelenleg, szinte egyeduralkodónak számít a csúcsmobilokban, ugyanis a Tegra 4 sokat késett, a Samsung Exynos processor család pedig a gyártási nehézségeken túl túlmelegedéssel, és egyéb kisebb-nagyobb  problémákkal küzd.

Emiatt egyelőre a Snapdragon 800-as lapkák tekinhető a legésszerűbb választásnak, mely 4 magos, magonként maximum 2,3 GHz sebességre képes, Adreno 330-as grafikus chipet tartalmaz, mobilkamerákat 21 megapixelig támogatja, mely mellet a 4K felbontás sem okoz neki problémát, melyet a Samsung óriása a Note 3 már bizonyít is.

A Qualcomm nem nyugszik, az új ráncfelvart változat tovább gyorsul az elődhöz képest. A GPU 450-ről 550 MHz-re, a kétcsatornás 32 bites LPDDR3 memóriák órajele 800-ról 933 MHz-re pörög fel. Várható, hogy a gyártók hamarosan áttérnek csúcsmobiljaik fejlesztésénél az új verzióra melynek típusjelzése: 8974AB. Az első fecske a Xiaomi miphone 3 lesz .

 

Nincs megállás a mobilprocesszorok frontján 1

A szerzőről

Csomagkövetés (1Tracking)

Partnereink

Partnereink

Csomagkövetés

Másold be a csomagszámot, és nyomd meg a mehet gombot!

Vásárlási segédlet

igyvasarolj2