Oldal kiválasztása

Okosóra széles kijelzővel, avagy csuklódon a telefonod

Okosóra széles kijelzővel, avagy csuklódon a telefonod

A gyártók mindent megpróbálnak, hogy a hordható okoseszközöket hasznosnak találjuk.

Okosóra széles kijelzővel, avagy csuklódon a telefonod 1

A Ticwris Max jó példa arra, hogy egy óra, sokkal több lehet annál, mint amit megszoktunk. Konkrétan, akár egy komplott telefont is be lehet csomagolni, egy viszonylag kis házba úgy, hogy eközben még tisztességes méretű, használható kijelzőt is kapunk.

Okosóra széles kijelzővel, avagy csuklódon a telefonod 2

Egyáltalán nem túlzás, hogy a Ticwris Max egy telefon, nem pedig egy óra, annak ellenére, hogy a csuklónkon viseljük. Természetesen lehet bele SIM-kártyát tenni, de, hogy ez ne legyen elég, kapunk 4G mobilnetet is, még az itthon használt B20 800 MHz-es sávot is támogatja. A kijelzője egy 2,86 colos, IPS technológiára épülő panel, aminek VGA, vagyis 480 x 640 pixeles felbontása van.

Hogy a telefon érzetet tovább erősítsük, érdemes a hardvert is megnézni. A központi egység egy négymagos MTK6739-es egység, ami mellett 3 GB memóriát és 32 GB beépített tárterületet találunk. Az extrák között ott van még egy 8 megapixeles kamera, GPS támogatás, wifi és Bluetooth is.

Okosóra széles kijelzővel, avagy csuklódon a telefonod 3

Azt gondolhatjuk, hogy egy ennyire erős vasat használó óra használata esetén, kimondottan örülhetünk, ha egy napig kihúzzuk egy töltéssel. Nos, a helyzet az, hogy a gyári adatok szerint, az akkumulátoros üzemidő, használattól függően 5-7 nap is lehet. Elsőre hihetetlennek tűnő adat, azonban, ha azt is elárulom, hogy a beépített akkumulátor nem kevesebb, minz 2880 mAh kapacitású, akkor egész hihetővé válik.

Okosóra széles kijelzővel, avagy csuklódon a telefonod 4

Hab a tortán, hogy a magyar nyelvet is támogató óra, amellett, hogy lényegében egy komplett telefon, még az okosórás funkciót tömkelegével is rendelkezik. Találunk Szívmonitort, lépésszámlálót, videóhívóst, üzenetek kijelzésére, figyelmeztetők beállítására is lehetőség van. Mielőtt elfelejtem, végül, de nem utolsó sorban IP67-es vízállóságot is kapott.

Okosóra széles kijelzővel, avagy csuklódon a telefonod 5

Jó hír, hogy a sok képesség, a telefon funkció miatt egyáltalán nem lett drágább, mint a normál, SIM-kártyát is fogadó okosórák. Egy ma indult akcióban, a 9USJ0HDRGM kuponkódot felhasználva, az órát 145.99 dollárért vehetjük meg itt:

Ticwris Max 4G, Androidos okosóra

A szerző bemutatása

s3nki

A HOC.hu oldal tulajdonosa. Több száz cikk, és több ezer hír szerzője. A különböző online felületeken kívül írt a Chip Magazinba, és a PC Guruba is. Egy ideig saját PC-s boltot vezetett, éveken át dolgozott üzletvezetőként, szervizvezetőként, rendszergazdaként az újságírás mellett.

Árfolyamváltó

Csomagkövetés (1Tracking)

Partnereink

Partnereink