Válassza az Oldal lehetőséget

Olcsó és takarékos Blitzwolf plafonlámpák tesztje

Olcsó és takarékos Blitzwolf plafonlámpák tesztje

Nem csak olcsók, még egész okosak is!

Olcsó és takarékos Blitzwolf plafonlámpák tesztje 1


Bevezető

Akik olvassák cikkeimet megszokhatták, hogy igyekszem olyan eszközökről, kütyükről írni, amit magam is használok vagy használnék. Nagyon sok esetben olyan termékekről írok, amiket meg is vásároltam magamnak, így első kézből tudok beszámolni a tapasztalataimról.

Bár kapóra jön egy ilyen cikknél, ha a címbe bele tudom írni, hogy spórolás, hazudnék, ha azt mondanám emiatt vettem őket. Egyszerűen szükségem volt két lámpára, egyre, amit a terasz alá szerelek, vagyis kültéren lesz, egyre meg amit a lakás egyik plafonján fogok

Olcsó és takarékos Blitzwolf plafonlámpák tesztje 2 használni.

Az mondjuk nyilvánvaló volt, hogy olyat keresek, ami legalább kicsit okos, mert hozzászoktam a jóhoz, és szeretem magam beállítani a színhőmérsékletet és a fényerőt. Sajnos többször estem pofára olyan hazai boltban vásárolt lámpával, aminek a boltban jónak tűnt a fénye, otthon meg túl hideg vagy túl meleg volt, állítani meg nem lehetett.

Szóval a választásom ismét a BlitzWolfra esett, mert szeretem a portékáikat. Olcsók és sokat tudnak.

 


 

BlitzWolf BW-LT38

Olcsó és takarékos Blitzwolf plafonlámpák tesztje 3

Kezdem az egyszerűbb darabbal, ez az, amit a terasz alá szereltem fel, ez a lámpa világítja meg a garázs bejáratát néhány hete. Persze nem csak kültérre használható, bár az IP54-es víz- és porelleni védelem erre predesztinálja.

Természetesen ennél a lámpánál is figyelembe vettem az árat, és a 10 ezer alatti vételár nyomos ok volt a döntésemben. Ennyi pénzért itthon nagyjából ilyen erősségű, de buta lámpát kapsz, amihez esetleg van valami okosítás, ott meg a fényerő alacsonyabb. Szóval

Olcsó és takarékos Blitzwolf plafonlámpák tesztje 4 tudásra, erősségre szinte verhetetlen.

Na, de mit is tud? 24 watt a teljesítménye, vagyis a gatyádat még teljes fényerőn sem zabálja le. Összesen 32 SMD LED biztosítja a fényt, ezek között van hideg és melegfényű is. A lámpa teljes fényereje (fényáram) 2200 lumen.

Olcsó és takarékos Blitzwolf plafonlámpák tesztje 5

A többféle LED-ből már sejthető, hogy a fény erőssége mellett a hőfoka is állíítható, mégpedig 3000- és 6500 kelvin között. Maga a világítótest amúgy nem nagy, 23 centi az átmérője és mindössze 480 gramm a tömege. Emiatt, ha nem terasz lámpának akarod használni, akkor kisebb hálószobákba, gardróbba, mellékhelyiségekbe lesz megfelelő.

A lámpa felszerelése egyszerű. Két csavarral egy fémpántot csavarozunk fel, utána újabb két csavarral felerősítjük a fémre a lámpatestet. Persze a csavarmentes csokiba még be kell dugni a kábelt, de ennyi a szerelés, más nincs is.

Olcsó és takarékos Blitzwolf plafonlámpák tesztje 6

A használat ugyancsak egyszerű. Kapcsolhatjuk sima falikapcsolóval vagy használhatjuk a csomagban található távirányítót. Ez a lámpa annyiban okos, hogy képes megjegyezni azt a beállítást, amivel kikapcsoltuk, és ezzel a beállítással kezd világítani, ha felkapcsoljuk. Ez persze akkor is igaz, ha a távirányítót- akkor is, ha a villanykapcsolót használtuk.

Olcsó és takarékos Blitzwolf plafonlámpák tesztje 7

A távirányítóval természetesen tudjuk az összes beállítást szabályozni, így távolról állíthatjuk a fényerőt és a fény hőmérsékletét is, illetve bekapcsolható az éjszakai módot, amikor takarékos módon, mindössze a teljes teljesítmény 5 százalékán világít, és 30 másodperc után automatikusan kikapcsol. Szóval ez olyan WC járós üzemmód.

Olcsó és takarékos Blitzwolf plafonlámpák tesztje 8

Összességében ez a lámpa mindent tud, amire szükségem van. A 24 wattjával már elég erős a fénye, így pl. este is tudok alatt a kis műhelyasztalomnál dolgozni, amíg a hőmérséklet engedi. Ami nálam nagyon bejön, hogy ha nincs rá szükség, akkor levehetem a fényerőt, ilyenkor természetesen a fogyasztás is csökken.

Olcsó és takarékos Blitzwolf plafonlámpák tesztje 9

Ha szükséged van egy ilyen lámpára, akkor az alábbi linken cseh raktárból megrendelheted 9400 forintért.

BlitzWolf BW-LT38 plafonlámpa

 


 

BlitzWolf BW-LT39

A második lámpa kicsit sokkal többet tud, mint az első, emiatt drágább is 4000 forinttal, de meg fogjátok látni, ennyi plusz tudásért ennyi plusz pénz nem kerget senkit sírásba.

Olcsó és takarékos Blitzwolf plafonlámpák tesztje 10

A BlitzWolf BW-LT39 már tényleg okoslámpa, mert nem csak távirányítóról, hanem a telefonunkról is vezérelhetjük. A rengeteg jó tulajdonság mellett van két rossz is, igaz, ezekről is beszámolok, de előtte lássuk a tudást!

Olcsó és takarékos Blitzwolf plafonlámpák tesztje 11

Ez a lámpa is 24 wattos, ennek is állítható a fényereje és a színhőmérséklet is. Utóbbira 2700 és 6500 kelvin közötti értéket adtak meg. Ami érdekes, hogy ez a lámpa nem sima fehér fénnyel képes világítani, mert a benne lévő panelem színes (RGB) LED-ek is vannak. Vagyis a fehér fény mellett mindenféle egyéb szín is beállítható.

Olcsó és takarékos Blitzwolf plafonlámpák tesztje 12

További érdekesség, hogy a lámpában találunk beépített Bluetooth rádiót is, amin keresztül nem csak a mobilról történő vezérlés oldható meg, hanem zenét is küldhetünk a lámpában lévő hangszóróra.

Ehhez kapcsolódik, hogy a távirányítón lámpától szokatlan módon nem csak fénnyel, hanem a hanggal kapcsolatos beállítások is megtalálhatók, vagyis léptethetjük a számokat, elindíthatjuk vagy leállíthatjuk a zenét, illetve a hangerőt is állíthatjuk.

Olcsó és takarékos Blitzwolf plafonlámpák tesztje 13

A fokozatok nélkül állítható színhőmérséklet mellett kapunk előre beállított profilokat is, ezek között a Mode feliratú gombbal válthatunk. Ez lehet hidegfehér, melegfehér vagy természetesen fény. Külön érdekesség, hogy a mobilos appból elérhetők különböző előre beállított profilok a színes fényhez is

Olcsó és takarékos Blitzwolf plafonlámpák tesztje 14

A sok jó tulajdonság után a két rossz.

Az egyik, hogy bár a lámpa BlitzWolf márkanév alatt fut, nem a BlitzWolf okosotthon alkalmazást kell letölteni hozzá, hanem egy iLink nevűt. A programmal nincs baj, jól használható, de így a lámpát nem tudjuk a BlitzWolf okosotthon rendszerünkbe illeszteni. Nem okoz különösebb gondot, főleg akkor nem, ha nem használsz BlitzWolf okosotthon rendszert.

Olcsó és takarékos Blitzwolf plafonlámpák tesztje 15

A második, hogy a kábel amivel bekötjük a lámpatesten kívülre van lógatva, ennek végén vagy a gyorskapocs, amibe a plafonból érkező madzagot kötni kell. Ez így egy idiótaság, mert a plafon és a lámpa között nem fér el a csatlakozó, így ezt le kell szednünk, és a lámpa buráján belül visszakötnünk. Itt viszont elég kicsi a hely, szóval van egy kis bindzsizés, mire minden kábelt szépen el tudunk rendezni.

Olcsó és takarékos Blitzwolf plafonlámpák tesztje 16

Ez a lámpa fényerőre megegyezik az elsővel, de méretre nagyobb (28 cm), így már közepes méretű szobákban sem néz ki bután. A búra minimálisan csillámos, vagyis, egészen pontosan a kilépő fény csillanászserű hatást kelt. Nem durva a dolog, nem lesz tőle a lámpa giccses.

Olcsó és takarékos Blitzwolf plafonlámpák tesztje 17

Összességében beváltotta, amit elvártam tőle, a fényerő jó, a beállíthatóság határai is teljesen jók, és fura módon még egész tűrhetően is szól. Van hozzá távirányító is, de ez az, amit jó eséllyel a fiók mélyére fogok süllyeszteni. Viszont ártani nem árt, ha van, lehet, hogy másnak a telefon helyett ez esik majd inkább kézre.

Olcsó és takarékos Blitzwolf plafonlámpák tesztje 18

Ha megtetszett a lámpa, akkor most a BG59fa1f kuponkóddal a cseh raktárból 13 500 forintért lehet megvásárolni az alábbi hivatkozásra kattintva.

BlitzWolf BW-LT39 plafonlámpa

 


 

BlitzWolf BW-LT40

Olcsó és takarékos Blitzwolf plafonlámpák tesztje 19

Végezetül még egy lámpa, amit nem vettem meg, de helye van ebben a cikkben. Ez a lámpa tudásra teljesen megegyezik az elsővel, a különbség mindösszesen csak annyi, hogy az első kerek, ez meg négyszögletű. Szóval más a forma.

A LED-ek száma megegyezik, a fényerő megegyezik, a teljesítmény is ugyanaz, ehhez is van távirányító, állítható a fényereje és a színhőmérséklet is. Ha neked jobban tetszik a szögletes dizájn, akkor a BGb5ccc3 kuponkóddal a cseh raktárból 9400 forintért tudod megvásárolni az alábbi hivatkozásra kattintva:

BlitzWolf BW-LT40 plafonlámpa

A szerzőről

s3nki

A HOC.hu oldal tulajdonosa. Több száz cikk, és több ezer hír szerzője. A különböző online felületeken kívül írt a Chip Magazinba, és a PC Guruba is. Egy ideig saját PC-s boltot vezetett, éveken át dolgozott üzletvezetőként, szervizvezetőként, rendszergazdaként az újságírás mellett.