Válassza az Oldal lehetőséget

Olcsósított robotporszívót dob piacra a Xiaomi

Olcsósított robotporszívót dob piacra a Xiaomi

A Xiaowa Robotic Cleaner Youth Edition nevű a megfizethető kategóriába érkezik.

Xiaowa Robotic Cleaner Youth Edition 1

A Xiaomi Mi rovotic cleanernek nevezett első porszívó annak idején a piac egyik legjobb ajánlata volt, sőt, mivel még kapható mondhatjuk, hogy továbbra is az. Hatalmas akkumulátor, lézeres érzékelő, erős szívóhatás jellemzte. A második verzió, amit már Roborock S50-nek hívtak továbbfejleszett változat lett. A legnagyobb szemmel is érzékelhető változás a felmosás funkció lett, de természetesen a burkolat mögött is több fejlesztés érzekett, hogy mást ne mondjuk több és jobb szenzort kapott. 

A második kiadás meglehetősen drága lett, amit persze indokolt is a megnövelt tudás. A Xiaominál úgy döntöttek, hogy érdemes lenne a piacra dobni egy igazán olcsó készüléket is, amiben felhasználhatják a már meglévő tapasztalatokat. Így született meg a Xiaowa Robotic Cleaner Youth Edition.

Xiaowa Robotic Cleaner Youth Edition 2

Az új porszívónál elhagyták a lézeres érzékelőt, ehyelett speciális algoritmust kapott a gép, amivel a beépített tíz darab szenzor segítségével igyekszik teljes képet kialakítani a tisztítandó lakásról. A megfelelő erősségű porszívózáshoz egy erős szénkefe nélküli motort építettek bele, ami 1600 Pa szívóerőt képes kifejteni. A porszívóban egy új háromcsatornás szívórendszert alakítottak ki, amivel a gyártó ígérete szerint még a legerősebb üzemmódban is csendes működést sikerült elérni.

Xiaowa Robotic Cleaner Youth Edition 3

Az új porszívó a drágább változathoz hasonlóan két centis akadályokon is át tud vergődni. A beépített akkumulátor 2600 mAh kapacitású, ami közepes méretű lakások kitakarításához elegendő. A porszívó, ahogy az elődők is, önállóan képes visszatérni a töltőállomásra, ha az akku töltése 30 százalék alá esik. Az utolsó ismert információ a porszívóról a portartály mérete, ami 640 milliliteres lesz. A megszokott Mi Home telefonos applikáción át vezérelhető porszívó ára várhatóan 157 dollár, vagyis közel 40 ezer forint lesz, ami tényleg elég barátságos, és a Xiaomi könnyedén letarolhatja vele az olcsó porszívók piacát.

Olcsósított robotporszívót dob piacra a Xiaomi 1

A szerzőről

s3nki

A HOC.hu oldal tulajdonosa. Több száz cikk, és több ezer hír szerzője. A különböző online felületeken kívül írt a Chip Magazinba, és a PC Guruba is. Egy ideig saját PC-s boltot vezetett, éveken át dolgozott üzletvezetőként, szervizvezetőként, rendszergazdaként az újságírás mellett.