Válassza az Oldal lehetőséget

Piacra lépett a Dell legújabb nettopja

A nemes egyszerűséggel “One” névre keresztelt eszköz a gyártó Inspiron termékcsaládját gazdagítja.

Vitán felüli tény, hogy a “mindent egybe” számítógépek második reneszánszukat élik, köszönhetően a kategória éllovasának számító iMac termékcsaládnak, valamint az olcsóbb árszegmensben hódító ASUS EeeTop-nak. A koncepció létjogosultságát mi sem bizonyítja jobban, minthogy a minőségi termékeiről híres Dell is előrukkolt saját “all-in-one” konfigurációjával: az “Inspiron One 19” elegáns megjelenésével, valamint minőségi kivitelezésével hódíthat.

A gép kijelzőjét illetőn egy furcsasággal szembesülhetünk, hiszen a 18,5 hüvelyk nagyságú, 1366 × 768 képpont felbontású panel — közvetlen versenytársaival ellentétben — nem érintésre érzékeny kivitelű. Különösen érdekes ez annak tükrében, hogy a géphez a Windows 7 operációs rendszert mellékeli a gyártó, amely már rendszerszinten támogatja az interaktív kijelzők használatát. A gép számítási kapacitásáról — a vásárló igényeinek megfelelően– Intel Celeron, illetve Intel Pentium Dual-Core központi egység gondoskodhat; a kategóriában meghatározó szerepet betöltő Atom központi egység ezúttal nem szerepel a választható komponensek között. A processzor munkáját a 4 GB-nyi DDR2-es rendszermemória mellett a szintén az Intel műhelyéből származó GMA X4500-as grafikus alrendszer segíti: a nem éppen acélos teljesítményéről híres IGP játékok futtatására csak korlátozott mértékben alkalmas, azonban a HD felbontású anyagok lejátszásában jelentős mértékben képes tehermentesíteni a gép központi egységét. Adataink eltárolására a maximum 640 GB kapacitású merevlemez mellett egy DVD lemezek kezelésére szakosodott optikai meghajtó is használható. A felszereltség részét képezi továbbá egy webkamera, a 802.11 b/g szabványokkal kompatibilis Wi-Fi rádió, a multiformátumú kártyaolvasó, az Ethernet aljzat, illetve 5 darab USB 2.0-s port is.

Piacra lépett a Dell legújabb nettopja 

A vezeték nélküli billentyűzettel, valamint egérrel is ellátott újdonság márkatársaihoz hasonlóan nem éppen alacsony vételárával tűnik ki a mezőnyből: az alapmodellért cserébe hozzávetőleg 120 ezer forintot kér a Dell, amely figyelembe véve a felhasznált komponensek teljesítményét, némileg eltúlzottnak tűnik.

 Piacra lépett a Dell legújabb nettopja

Piacra lépett a Dell legújabb nettopja 1

A szerzőről

Csomagkövetés (1Tracking)

Partnereink

Partnereink

Csomagkövetés

Másold be a csomagszámot, és nyomd meg a mehet gombot!

Vásárlási segédlet

igyvasarolj2