Válassza az Oldal lehetőséget

Problémák az NVIDIA ma megjelent nagyágyúja körül (videóval)

 

A TechPowerUp és a SweClockers tesztpadján összesen három GeForce GTX 590 lelte halálát, de a probléma forrása az illesztőprogramban leledzik.

 

 

Az NVIDIA a mai napon útjára bocsájtotta GeForce GTX 590 kétprocesszoros videokártyáját. Az újdonság részletes specifikációt márleközöltük, azonban a kártya energiaigényére most újfent kitérnénk. A grafikus processzorok éhségét két darab nyolc tűs PCI-E tápcsatlakozóval sikerült kielégíteni, amivel a kártya maximális fogyasztása elérte, esetenként átlépte a 365 wattot.

A SweClockers tesztlabor kettő GeForce GTX 590 "kivégzése" után arra a következtetésre jutott, hogy a Geforce 267.52 jelzésű illesztőprogram nem nyújt megfelelő védelemet túlhajtás esetén. Az első kártya egy korai mintapéldány volt, amely a feszültségemelés után rögtön "kapitulált". A második döglött kártya már egy tudatos feláldozás következménye lett.

Hasonló helyzetbe került a TechpowerUP! számítástechnikai oldal is. A tesztelők itt egy lendületes feszültségemelés után (1,2 V), bekapcsolt NVIDIA Power limiter mellett tették működésképtelenné a kártyát, ami minden bizonnyal egy kellemetlen meglepetés volt. A szerkesztők természetesen az eset után megkeresték az NVIDIA illetékeseit. A vállalat állítása szerint ez nem történhet meg, mert a tesztelőknek szánt meghajtó (ezt alkalmazták) NVIDIA Power limiter funkciója minden alkalmazás alatt védelmet nyújt.

 Problémák az NVIDIA ma megjelent nagyágyúja körül (videóval)
[+]

 Problémák az NVIDIA ma megjelent nagyágyúja körül (videóval)
[+]

A fenti tények ismertében a következő javaslatokat érdemes betartani, amennyiben nem akarjuk az örök videokártya mezőkre küldeni az újdonsült nagyágyút:

  • Kerüljük a Geforce 267.52 meghajtót, helyette a legfrissebb stabil illesztőprogramot használjuk.
  • Ne emeljük a grafikus processzor feszültségét, vagy legalábbis ne olyan szinten, mint azt a TechpowerUP! tette.

Problémák az NVIDIA ma megjelent nagyágyúja körül (videóval) 1

A szerzőről

s3nki

A HOC.hu oldal tulajdonosa. Több száz cikk, és több ezer hír szerzője. A különböző online felületeken kívül írt a Chip Magazinba, és a PC Guruba is. Egy ideig saját PC-s boltot vezetett, éveken át dolgozott üzletvezetőként, szervizvezetőként, rendszergazdaként az újságírás mellett.

Csomagkövetés (1Tracking)

Partnereink

Partnereink

Csomagkövetés

Másold be a csomagszámot, és nyomd meg a mehet gombot!

Vásárlási segédlet

igyvasarolj2