Válassza az Oldal lehetőséget

Processzorhűtő teszt – Noctua az Intel Core i5 ellen

Az utolsónak maradt borda kialakítása eltér a két előzőleg bemutatott darabtól. A lamellák ennél a megoldásnál az alaplappal párhuzamosan futnak, a ventilátor pedig arra merőleges, tehát a hűsítő levegőből az alaplap komponenseinek hűtésére is jut.

Processzorhűtő teszt - Noctua az Intel Core i5 ellen 1 Processzorhűtő teszt - Noctua az Intel Core i5 ellen 2

A kialakításból adódóan több a cső is, jelen esetben hat darabot találunk, ám ezek – ismét csak a kialakítás miatt – egy irányba hagyják el a talpat, így összességében nyolc helyett csak hat úton távozhat a keletkezett hő a lamellák felé. A kevesebb cső, és a hőleadó lemezek kisebb felülete miatt a gyártó több lamellát alkalmazott, szám szerint 44-et.

Processzorhűtő teszt - Noctua az Intel Core i5 ellen 3 Processzorhűtő teszt - Noctua az Intel Core i5 ellen 4

Ami nem változott az a borda anyaga, jelen esetben is réz és alumínium, illetve a talp mérete és kialakítása, ami viszont nem meglepő, hiszen így nem kell minden bordához más és más leszorítót tervezni.

Processzorhűtő teszt - Noctua az Intel Core i5 ellen 5 Processzorhűtő teszt - Noctua az Intel Core i5 ellen 6

A gyártó ennél a hűtésnél is mellékel egy darab ventilátort (szintén Noctua NF-P12), ami elég is, hiszen erre a bordára többet akkor sem tudnánk felszerelni, ha ez lenne szívünk vágya. A ventilátor megegyezik az előző oldalon megismert darabbal. Ami viszont ismét nem egyezik meg az a méret és a tömeg. Az NH-C12P kiterjedése 91 x 152 x 126 milliméter, tömege pedig 550 gramm.

Processzorhűtő teszt - Noctua az Intel Core i5 ellen 7 Processzorhűtő teszt - Noctua az Intel Core i5 ellen 8

Noctua ventilátorok kapcsán felhívnánk minden kedves olvasónk figyelmét 35 ventilátor bemutatója és tesztje című cikkünkre, melyben az osztrák cég termékeit is bemutattuk és lemértük légszállítás és zaj tekintetében is. További minden új olvasónk figyelmébe ajánljuk Hűtési akadémia – Hőcsöves hűtések című írásunkat, mely nem túl friss, ám annál fontosabb a hőcsöves hűtések működésének megértéséhez. 

 

A szerzőről

s3nki

A HOC.hu oldal tulajdonosa. Több száz cikk, és több ezer hír szerzője. A különböző online felületeken kívül írt a Chip Magazinba, és a PC Guruba is. Egy ideig saját PC-s boltot vezetett, éveken át dolgozott üzletvezetőként, szervizvezetőként, rendszergazdaként az újságírás mellett.

Csomagkövetés (1Tracking)

Partnereink

Partnereink

Csomagkövetés

Másold be a csomagszámot, és nyomd meg a mehet gombot!

Vásárlási segédlet

igyvasarolj2