Válassza az Oldal lehetőséget

Processzorhűtő teszt – Noctua az Intel Core i5 ellen

Cikkünk utolsó oldala nem lesz túl hosszú, az értékelés könnyű. A Noctua bordái semmiféle meglepetést nem okoztak, pont olyan jók, mint amire előre számíthattunk.

Reméljük senkinek nem kerülte el a figyelmét, hogy a processzoron némi kis tuningot végeztünk, ami igazából nem is volt olyan kicsi, hiszen 2,66 GHz-ről 4 GHz-re tornáztuk fel a sebességét, talán ez már nem annyira piskóta.

Processzorhűtő teszt - Noctua az Intel Core i5 ellen 1

 

Az is lényeges, hogy ezt az eredményt minden féle komolyabb rákészülés nélkül értük el, úgymond mezei, a boltok polcain megtalálható hűtésekkel (és még egyáltalán nem jártunk a CPU képességeinek határán). Az eredményekből jól látszik, hogy a terhelés, a termelődő hő elvezetése, a levegőnek történő átadása még a legkisebb bordának sem okozott megeröltetést. Sajnos további tuningos próbálkozásra most nem volt időnk, de ígérjük, hogy hamarosan egy nagyobb hűtős cikkel is jelentkezünk, abban pedig garantáltan kipróbáljuk, hogy az egyes gyártók termékeivel milyen tuningot lehet elérni. Az eddigi ismereteink szerint komoly eredményekre számíthatunk, hacsak nem kapunk valami tuningolhatatlan processzort a teszthez.

Addig is, amíg ez a teszt elkészül azt javasoljuk, hogy aki LGA1156-os processzor beszerzésén gondolkozik az vegye számba a Noctua hűtőit is mint lehetséges processzorhűtési megoldásokat, főleg akkor, ha némi tuningot is szeretne elérni. Ezekkel a bordákkal, ha a processzor is engedi garantált lesz a siker!

Processzorhűtő teszt - Noctua az Intel Core i5 ellen 2

 

A Noctua termékek hazai nagykereskedelmi forgalmazója a Kelly-Tech Kft., így a teszthez használt bordák is tőlük érkeztek. Köszönjük!

Ha valaki végfelhasználóként szeretne ilyen bordát venni az menjen el kedvenc boltjába, és ha nem találja a polcokon akkor rángassa meg a kedves eladó fülét, hogy legyenek kedvesek beszerezni belőle, mert olyan nincs, hogy egy jó számtech bolt ne tartson ilyen gyöngyszemeket.

A szerzőről

s3nki

A HOC.hu oldal tulajdonosa. Több száz cikk, és több ezer hír szerzője. A különböző online felületeken kívül írt a Chip Magazinba, és a PC Guruba is. Egy ideig saját PC-s boltot vezetett, éveken át dolgozott üzletvezetőként, szervizvezetőként, rendszergazdaként az újságírás mellett.

Csomagkövetés (1Tracking)

Partnereink

Partnereink

Csomagkövetés

Másold be a csomagszámot, és nyomd meg a mehet gombot!

Vásárlási segédlet

igyvasarolj2