Válassza az Oldal lehetőséget

QIDI TECH i-MATES 3D nyomtató – a műszer

QIDI TECH i-MATES 3D nyomtató – a műszer

Nem tartozik a legolcsóbbak közé, de nem véletlenül!

QIDI TECH i-MATES 3D nyomtató - a műszer 1

A legkedveltebb 3D nyomtatók a DIY kategóriába tartoznak, vagyis olyanok, amiket részben vagy egészben nekünk kell otthon összeszerelnünk. Ez általában nem jelent problémát, de azért az olcsóbb gépeknél a házilagos összecsavarozás nem szolgálja az igazán precíz működést.

A QIDI TECH i-MATES extra 0,2 mm-es extruder 270 * 200 * 200 mm-es nagy méretű 3D nyomtatószállítást kap az EU raktárából

Sajnos, azok a gépek, amik készként érkeznek drágább, de ezzel együtt többet is nyújtanak. Ilyen a QIDI TECH i-MATES 3D nyomtató is, amit a dobozból kiemelve rögtön használatba is vehetünk.

A teljesen zárt dobozban az elkészíthető legnagyobb nyomat 270 x 200 x 2000 milliméteres lehet, ebből sejthető, hogy a berendezés sem kicsi.

QIDI TECH i-MATES 3D nyomtató - a műszer 2

A gép természetesen mindent tud, amit egy mai modern printertől elvárhatunk. A tálca mágnesek segítségével van rögzítve, könnyen kivehető, visszahelyezhető. Áramszünet esetén képes folytatni a munkát, nem kell kidobni a félkész nyomatot. Van nagy, érintésérzékeny kijelző, amin beállíthatunk mindent, de természetesen PC-ről vagy Mac OS-ről is üzemeltethető, sőt Wi-Fi csatoló is van benne. Használható a népszerűbb szálakkal, mint PLA, PETG, TPU és társaik.

QIDI TECH i-MATES 3D nyomtató - a műszer 3

A precizitásra jellemző, hogy a gyártó a gépbe lévő 0,4 milliméteres fúvóka mellett egy 0,2 milliméterest is ad, amivel igazán precíz nyomatokat tudunk készíteni.

A nyomtató ára jelenleg kerek 500 dollár, vagyis tényleg nem az olcsóbbak közé tartozik, de az jó hír, hogy európai raktárból rendelhetjük itt:

QIDI TECH i-MATES 3D nyomtató

QIDI TECH i-MATES 3D nyomtató - a műszer 4

A szerzőről

s3nki

A HOC.hu oldal tulajdonosa. Több száz cikk, és több ezer hír szerzője. A különböző online felületeken kívül írt a Chip Magazinba, és a PC Guruba is. Egy ideig saját PC-s boltot vezetett, éveken át dolgozott üzletvezetőként, szervizvezetőként, rendszergazdaként az újságírás mellett.