Válassza az Oldal lehetőséget

QWERTY mobil a HTC kínálatában

QWERTY mobil a HTC kínálatában

A Snap a hatékony szövegbevitel érdekében teljes értékű billentyűzettel ellátva érkezik a boltok polcaira.

A 2008-as év vitathatatlanul az érintőképernyők térhódítását hozta a mobiltelefonok piacán, így sokan temetni kezdték a klasszikus kialakítású, hardveres billentyűzettel szerelt eszközöket. A jelek szerint azonban mégsem eszik olyan forrón azt a bizonyos kását, hiszen jónéhány olyan modell is bemutatkozott tavaly, amelyek nem várt sikert hoztak annak ellenére is, hogy a már jól ismert QWERTY gombsort alkalmazták elsődleges beviteli eszközként. Ebbe, a jórészt Nokia és BlackBerry modellek által uralt szegmensbe gázol most térdig a HTC Snap, amely a gyártó fokozódó népszerűsége okán komolyan megszorongathatja a konkurenciát. Erre minden valószínűség szerint sor is kerül majd, hiszen az újdonság minden olyan képességgel rendlkezik, amely elvárható egy elsősorban üzleti felhasználásra tervezett mobiltelefontól.

QWERTY mobil a HTC kínálatában

A gép szívét egy 528 MHz-es órajellel bíró Qualcomm MSM 7225 processzor képezi, amely 192 MB RAM társaságában teljesít szolgálatot. A kijelző ezúttal sajnos csak QVGA felbontású, azonban az elfektetett tájolású, 2,4 hüvelyk nagyságú panel a felhasználók zömének így sem okoz majd csalódást. Ugyanez mondható el a kameráról is, amely 2 megapixeles felbontásával ma már maximum sereghajtónak tekinthető, ennek ellenére alkalmi fotózáshoz tökéletesen megfelelhet. Szerencsére a kapcsolattartást illetően már kevesebb kompromisszumra kényszeríti tulajdonosát a Snap, hiszen a Wi-Fi, a 3G, valamint a HSDPA hálózatokkal egyaránt kompatibilis az eszköz. Az előzőeken felül aGPS vevő, Bluetooth 2.1 rádió és microSD kártyák fogadására alkalmas ajzat is helyet kapott a mindösszesen 12 milliméter vastag készülékben, így az vitán felül méltó vetélytársa lehet bármelyik piacon lévő üzleti modellnek.

QWERTY mobil a HTC kínálatában

A Windows Mobile 6.1 operációs rendszert futtató mobil a gyártó tervei szerint még idén nyáron piacra kerül, azonban az eszköz várható vételáráról ezidáig nem látott napvilágot hivatalos információ.

A szerzőről

Árfolyamváltó

Csomagkövetés (1Tracking)

Partnereink

Partnereink