Válassza az Oldal lehetőséget

QWERTY SLIM – a sokoldalú kisgép

Egyik álmos hétfő reggelen egy Modecom Feel 302 dobozt találtunk a szerkesztőség ajtaja előtt – egy Zotac kartonmaséval együtt. Itt valami kis integrált cuccról lehet szó — gondoltuk egyből –, és valóban, egy miniITX-es megoldásról van szó. A forgalmazó szerint elsősorban kisirodai és multimédiás felhasználásra készült e kis kütyü – természetesen majd erre is fényt derítünk majd írásunk keretében.

A nem túl nagy dobozból egy még kisebb “gépecske” került elő, melyre nyugodtan ráaggathatjuk a kompakt és pofás jelzőket:

QWERTY SLIM - a sokoldalú kisgép 1

A forma e sorok íróját az LG külső BR-írójára emlékeztette legelőször, mely nem véletlen: a nyújtott téglatestes kialakításra tették le voksukat itt is a tervezők, valamint a QWERTY konfigurációja csak 1,5-2-szer foglal el nagyobb helyet életterünkben. Tesztalanyunk egyik kulcsa tehát a mérete, melyre semmi panaszunk sem lehet – a számok tükrében sem: 6,5 cm × 32 cm × 22 cm.

Járjuk körbe főszereplőnket! A Feel 302 két színösszeállításban érhető el, a nálunk lévő darab az ezüst-fekete kombinációjának felel meg. A homlokzaton a márkajelzésen és típusszámon kívül fellelhetjük a bekapcsológombot, mely működés közben kéken világít. Mellette találhatjuk meg rejtve a HDD visszajelző LED-jét is, mely természetesen pirosan pislákol alkalomadtán. Kicsit feljebb helyezkedik el egy notebook meghajtó, mely nem egyértelműen jó választás. A felhasználás oka nyilvánvalóan az, hogy segítségével akár oldalra állítva, “könyvszerűen” is használhatjuk gépünket, azonban a kisebb teljesítmény, borsosabb ár és magasabb meghibásodási hajlandóság nem a döntés mellett szól. Az optikai egységtől balra találhatjuk meg egy lenyíló fedél alatt a kivezetéseket (mikrofon, fejhallgató és 2 darab USB).

QWERTY SLIM - a sokoldalú kisgép 2

Ha vettünk hozzá légkavarót is…

Jobb oldalon egy 6 cm-es ventilátorhelyet találhatunk a szellőzőnyílás mellett, míg a bal oldal még ennyire sem izgalmas: itt kizárólag csak az utóbbiért lelkesedhetünk. Alul nagy fekete csupaszság fogad minket, míg felül szintén szellőzőlukacskákba ütközünk, mely a központi egység hűtéséhez nyújt segítséget.

A hátoldal persze annál fontosabb számunkra:

QWERTY SLIM - a sokoldalú kisgép 3

Megállapíthatjuk: Zotac alaplapunk integrált LAN-nal, audióval és videóval is fel van vértezve, amolyan mindent egybe megoldásról beszélhetünk tehát. Csalódás viszont a digitális kijáratok teljes hiánya, egy ilyen jellegű masinához a DVI a minimum kéne, hogy legyen 2009-ben.

Alaposan körbejártuk őkelmét, úgyhogy ideje, hogy belekukkantsunk gépezetünkbe!

QWERTY SLIM - a sokoldalú kisgép 4

A szerzőről

Csomagkövetés (1Tracking)

Partnereink

Partnereink

Csomagkövetés

Másold be a csomagszámot, és nyomd meg a mehet gombot!

Vásárlási segédlet

igyvasarolj2