Válassza az Oldal lehetőséget

QWERTY SLIM – a sokoldalú kisgép

Mini PC-nk üresjáratban 40, míg terhelve (100 % CPU) 75 wattot fogyaszt. Előbbi értékre egy panaszunk sem lehet, és igazából az utóbbira sem, habár a 96 W-os passzív tápegységben túl sok tartalék nem marad ilyenkor (túlhajtással ebből a szempontból is vigyázzunk!).

QWERTY SLIM - a sokoldalú kisgép 1

Természetesen figyeltünk a hőmérsékleti értékekre is, melyet grafikon formájában adunk közre (a terhelés minden esetben 15 percet jelentett):

Igazából itt sem lehet nagyon panaszunk, a merevlemez is még 40 fok alatt tanyázik, valamint egy 45 nm-es Penrynnek nem jelenthet gondot a 68 °C elviselése még hosszútávon sem. Arra azért figyeljünk, hogy ne tegyük zárt helyre a SLIM-et, illetve a szellőzőnyílásokat is hagyjuk szabadon. Alapjáraton 2000 rpm körül van processzorunk hűtője, mely így viszonylagos csendben működik. Huzamosabb terhelés esetén hozzávetőlegesen 20 %-ot emelkedik a légkavaró fordulatszáma, mely így egyértelműen nagyobb zajt csap – de szerencsére hangosnak így sem igazán mondható.

QWERTY SLIM - a sokoldalú kisgép 2
Az előlap közelebbről

Hogyan összegeznénk főszereplőnk teljesítményét? Vegyes benyomásokkal adtuk vissza tesztalanyunkat a QWERTY-nek. Alapjában egy jó elgondolásnak tartjuk a SLIM-et, azonban van itt egy-két dolog, mely döntően befolyásolja az alkalmazhatósági tényezőt. Mire tudjuk használni őkelmét? Kisirodai programok futtatására, letöltésre, adatmegosztásra, zenehallgatásra, néha filmnézésre, régi játékok futtatására – mi azért leginkább irodai környezetben tudjuk elképzelni őkelmét. Ez így leírva nagyon jó, azonban mindenből csak egy picit kapunk a pénzünkért; egyik területen sem tud maradandót nyújtani eszközünk. A másik az árcédula: egy “mindent-egybe” gépért 99 990 forint nem olyan sok, azonban ha azt vesszük, hogy egyes részfeladatok tökéletes ellátására vannak már olcsóbb megoldások is — nettopok, netbookok, mini PC-k, egyszerűbb asztali PC, hálózati eszközök stb. –, akkor bizony igencsak elgondolkodtató, hogy valóban megér-e ennyit a SLIM. Azonban aki ki tudja használni főszereplőnk sokoldalúságát, annak bátran ajánlható vásárlásra a QWERTY konfigurációja.

Ami tetszett:

+ dizájn
+ méret
+ irodai feladatokra tökéletes

Ami nem tetszett:

– gyenge videoképességek
– egycsatornás memóriavezérlő
– digitális hangkimenet hiánya

Főszereplőnket a QWERTY Computer kft.-től kaptuk, köszönjük.

Cikkünkhöz fórumunkban szólhattok hozzá.

QWERTY SLIM - a sokoldalú kisgép 3

A szerzőről

Csomagkövetés (1Tracking)

Partnereink

Partnereink

Csomagkövetés

Másold be a csomagszámot, és nyomd meg a mehet gombot!

Vásárlási segédlet

igyvasarolj2