Válassza az Oldal lehetőséget

Részletek az új DDR3 memória-órajel világrekordról

Részletek az új DDR3 memória-órajel világrekordról

A román Lab501 tuningoló csapat egy élő tuning esemény során három új világrekordot ért el a világ leggyorsabb kétcsatornás memóriakészletével, a Kingston HyperX KHX2544C9D3T1FK2/2GX készlettel.

6476028623_30f756c1c5_b

Az eseményről már korábban beszámoltunk, de most újabb részletek kerültek napvilágra.

A RAM-modulokkal elért három új rekordot 2011. december 3-án állította fel Matei „Matose” Mihatoiu, Tudor „Monstru” Badica és Razvan „Micutzu” Fatu, a világszerte elismert Lab501 csapat három román tuningoló bajnoka. A rekordokat Romániában, az eMAG bukaresti bemutatótermében szervezett élő tuning eseményen érték el a tuningolásért rajongó közel 100 néző, valamint két helyi televíziós stáb jelenlétében. A legmagasabb, 3600 MHz-es órajelű rekordot CAS 10 (Column Address Strobe Latency) mellett állították fel, amely így a DDR3 SDRAM memóriák használatával elért legmagasabb memória-órajel a világon. Ugyanezen eseményen a Lab501 csapata szintén világrekordot döntött a CAS 9 mellett elért 3479 MHz-es, illetve a CAS 8 mellett elért 3275 MHz-es órajellel. Ezek eléréséhez folyékony nitrogénnel -196 °C-os hőmérsékletűre hűtötték le a modulokat.

„Nagy múltra visszatekintő kapcsolatot ápolunk a Kingston Technology vállalattal, és nagyon vártuk, hogy leggyorsabb kétcsatornás memóriakészletével elérjünk legalább egy világrekordot” – nyilatkozta Tudor Badica, a Lab501 csapat alapító tagja.

„A Kingston egy héttel korábban elküldte a készletet, így néhány kísérlet és teszt után biztos voltam benne, hogy ezekkel a modellekkel figyelemre méltó sebesség érhető el” – fejtette ki Matei Mihatoiu, a Lab501 csoport alapító tagja a rekordok megdöntését követően.

„Nagyon hálásak vagyunk a Kingston Technology támogatásáért, amely lehetővé tette, hogy elsők lehessünk a DDR3 SDRAM modulok tuningolása terén” – mondta Razvan Fatu, a Lab501 csapat alapító tagja.

Forrás: Sajtóközlemény