Válassza az Oldal lehetőséget

Ricoh: készülnek a következő generációs írható médiumok

A japán gyártó hivatalos sajtóközleményben adta tudtunkra: már útnak is indította legfrissebb szállítmányát nagy kapacitású korongjaival.

A Ricoh kifejlesztette következő generációs DVD-lemezeit, a BD-R és HD-DVD-R korongokat. Egyúttal meg is kezdte a prototípusok szállítását a különböző hardvergyártók felé. Egyszer írható és egyrétegű korongokról van szó, ezért a tárhelyek így alakulnak: 25 GB (BD-R) és 15 GB (HD-DVD-R), amelyek többszörös kapacitást biztosítanak a ma kapható DVD-khez képest.

Ricoh készülnek a következő generációs írható médiumok

A japán gyártó szerint magasfokú megbízhatóságot sikerült elérniük — a lemezek írása és olvasása közben — köszönhetően annak, hogy nagy érzékenységű szervetlen anyagokat és kitűnő precizitású lemezfelület-képzési eljárást használtak a gyártás során. Ezek a későbbiekben is még jól jöhetnek, mikor majd szükség lesz nagyobb írható sebességű, illetve többrétegű korongokra is.

A következő generációs DVD-k nemcsak a számítástechnikai piacon, hanem a szórakoztató elektronika területén is fontos szerephez juthatnak. Előrejelzések szerint 2008-ban már mintegy 800 millió darabot fognak eladni belőlük világszerte.

A Ricoh ígérete szerint még ebben az évben kereskedelmi forgalomba kerülhetnek a most bejelentett lemezek.

A szerzőről

Csomagkövetés (1Tracking)

Partnereink

Partnereink

Csomagkövetés

Másold be a csomagszámot, és nyomd meg a mehet gombot!

Vásárlási segédlet

igyvasarolj2