Válassza az Oldal lehetőséget

Roswheel telefontartós váztáska – okostelefon-függőknek szeretettel!

Roswheel telefontartós váztáska – okostelefon-függőknek szeretettel!

Itt a nyár, ideje (lenne) végre kimozdulni a szobából – te is milliószor hallgattad már ezt a frázist?

Roswheel telefontartós váztáska – okostelefon-függőknek szeretettel!

Ha megengedtek némi háttértörténetet: az a gyanúm, hogy s3nki kolléga egyáltalán nem ok nélkül szemelte ki nekem ezt a kerékpáros telefontartó táskát, tudniillik hajlamos vagyok átengedni magamat a „csak még egy hír, aztán tényleg indulok” című kísértésnek. Megalapozott gyanúmat annak tudom be, hogy már a sokadik olyan kütyüvel látott el, mely egyértelműen valamilyen sporthoz köthető. Válogatott kísérleteinek kb. harmadik állomásaként a Roswheel eme tatyójával lepett meg, s ha már így adódott a dolog, akkor gondolom nem haragszotok meg egy rövidke bemutatóért.

IMG 20180605 160942

Kezdjük valamelyest rendhagyó módon az árakkal, mert bevallom, roppant kíváncsi voltam arra, hogy ugyan mennyit szánt a kolléga eme ajándéktárgyra – vagyis hát tulajdonképpen rám! A hazai kínálatot böngészve egyértelmű kép rajzolódott ki, a hasonló méretű és kialakítású táskák (pl. Merida, BikeFun) legalább 6 000 forintba kerülnek, de komolyabb webshopokban könnyedén ott lehet hagyni 7-8 ezer forintot is egy ilyen szerezményért. Hmm, nem is rossz, ezek szerint a főnök úr most végül is belenyúlt a zsebbe… naiv gondolat, merthogy ő ilyesmit szinte kizárólag a Gearbestről szerez be, márpedig ott még a mostani gyalázatos árfolyam mellett is alig 2 600 forintba került a cucc – így már más a leányzó fekvése! Na jó, az ajándék ettől függetlenül tényleg nemes gesztus, meg aztán én is spóroltam volna az ő helyében…csak nem véletlenül kötöttünk mi ki egy helyen.

Most, hogy már teljes mértékben képben vagytok a telefontartó előzményeit illetően, akár bele is vághatunk a dolgok sűrűjébe! A gyártó a terméket több különböző színben és méretben (4 és 4,2 inch, 4,2 és 4,8 inch, illetve 4,8 és 5,5 col) árulja, így van némi variálási lehetőségetek – rögtön több verziót is mutatok majd nektek.

IMG 20180605 161033

Én úgy vettem ki, hogy a méretre történő útmutatók inkább csak ajánlások, szerencsére egyáltalán nem kőbe vésett paraméterek. Mint azt majd látni fogjátok, én aztán egy csakugyan igazán szerény méretű telefont (3,5 hüvelyk) helyeztem el a táskában, de így sem tapasztaltam semmilyen problémát, mivel a TPU kijelzővédő réteg kellően szorosan feküdt a kütyüre. Most azt gondolhatnátok, ez biztosan csak annak köszönhető, hogy a teszteléshez használt készülék egy vaskosabb példány volt, így jobban kitöltötte a neki kialakított felső rekeszt. Természetesen a Roswheel gondolt erre, egy igencsak praktikus tépőzáras és gumis rendszerrel oldotta meg azt a kihívást, hogy több, különböző vastagságú készüléket (okostelefon/gps) is gond nélkül tudjunk használni.

A cipzárt elhúzva egyébként még egy hatalmas pozitívumot fedeztem fel: az oldalán fellelhető fejhallgató kivezetéshez mellékelték a szükséges kábelt is – ez egyáltalán nem általános jelenség, legalábbis az olcsóbb hazai típusoknál –, úgyhogy egy pillanat alatt tudtam csatlakoztatni kedvenc fülhallgatómat.

IMG 20180605 161205

A belső rekesz a fentieken kívül más látnivalót nem nyújt, azt tudtam még kitapintani, hogy gyakorlatilag a felső részt kivéve minden oldalán kellő merevítéssel rendelkezik. Térelválasztók nincsenek benne, én őszintén megmondom, hogy kifejezetten örültem ennek, mert úgy vélem, ekkora méretet felesleges szétszabdalni. Ez egyúttal azt is jelenti, hogy a rendelkezésre álló helyet hatékonyabban ki tudjátok használni. Mi mindent lehet belepakolni? Nos, a váztáska ezen a téren nem hiszem, hogy csalódást fog okozni; simán elfér benne egy power bank, zsebkendő, pénztárca, kulcsok, stb. Na és akkor most kapaszkodjatok meg, én rezzenéstelen arccal pakoltam bele a már korábban bemutatott DG530-as Bluetooth hangszórót. Nem mondom, itt-ott megfigyeltek az utcán, amikor a „bicajomból dübörgött” a DMX – Party UP, de ez nyilván az igencsak kifinomult zenei ízlésemnek szólt.

IMG 20180605 162927

Jól sejtitek, miután alaposan meggyömöszöltük a táskát, azután valahogy fel is kell helyezni azt. Ez sem lesz egy Nobel-díjas kihívás: a dupla tépőzáras rendszerrel biztonságosan tudjuk rögzíteni a táskát a vázra – értelemszerűen semmilyen szerszámot nem igényel a manőver! Oké, ennek azért van egy hátulütője is, ami akkor nyilvánul meg, ha épp – fogalmazzunk egyszerűen – kemény(ebb) környéken laktok/jártok. Ugye, értelemszerűen más is pillanatok alatt meg tudná lovasítani a cuccot, erre nem árt figyelni.. Mondjuk, aki ilyen helyzetben van, az minden bizonnyal már rutinosan kezeli ezeket a szituációkat (u-lakat, lánc, harci kutya, stb.). Megjegyzem, a táska felső végénél találtok még egy gumipántot is, mely a kormányszárhoz történő rögzítésben segítkezik. Emiatt, na meg az előbb szóba hozott kettő tépőzárnak köszönhetően már nagy összegben fogadhattok arra, hogy a táska rázósabb utakon is a helyén marad.

Most pedig jöjjön néhány gyakorlati tapasztalat. A váztáska (bizonyos határokon belül) vízálló, anyagát tekintve poliészter, a felső része természetesen érintőképernyő kompatibilis, szóval menet közben is vígan tudtok pöttyözgetni – ez persze nagyon-nagyon csúnya dolog balesetvédelmi szempontból! A cucc vízlepergető képességét egyébként volt „szerencsém” éles körülmények között is megtapasztalni, következőnek valószínűleg esőkabátot fogok tesztelni…

IMG 20180605 163015

Remélem, hogy a képek megfelelően visszaadják azt, hogy a Roswheel enyhén rövidebbre szabta a táska azon oldalát, mely hozzánk közelebb lesz. Ez kétségtelenül azt a célt szolgálja, hogy javuljon a láthatóság. 

Nagy kérdés volt, hogy az okostelefon érintőfelületének igénybevételét mennyiben nehezíti meg az a tény, hogy nem közvetlenül tapizzuk. Arra jutottam, hogy lényegében elhanyagolható mértékben, már amennyiben a felső rekesz tépőzárját kellően feszesre állítjátok. Tehát arra figyeljetek csak, hogy ez a vékony TPU rész (amit az ujjatokkal maceráltok) ne púposodjon fel, mert akkor az okostelefon nem mindig fogja flottul regisztrálni érintéseinket. Húzzátok meg bátran a rögzítést, és akkor okés lesz a dolog!

IMG 20180605 163403

Elérkezett az összegzés ideje. Kezdjük talán azzal, hogy a kolléga elérte a célját, egyelőre. Ami számotokra érdekes lehet, az a következő; a Roswheel eme váztáskája elképesztő árban nyújt mindent, amit ebben a műfajban elvárhatunk. Az anyaghasználat és a varrás példásra sikeredett, a füles kivezetéséért szintén jár a piros pont, ráadásul a lenti linken egy olyan példányt találhattok, melyen fényvisszaverő oldalsó csík is van – ez az enyémről hiányzik, pedig egy centtel sem került olcsóbba. Mivel én mindig kiemelten figyelek a tartósságra – ez alól akkor sincs kegyelem, ha az adott cucc filléres kategóriájú –, ezért jó néven vettem azt is, hogy a cipzár húzója fémből készült. A döntés szabadsága magától értetődően a tietek, én mind a két táskát megmutatom nektek.

kulonosen ajanlott v2

A cikkben olvasható váztáska, illetve a fényvisszaverős változata a Gearbesten megvásárolható (katt a nyitóképre/logóra!), az áruk mindösszesen 9,69 dollár. Ha bármi kérdésetek van, ne habozzatok feltenni!