Válassza az Oldal lehetőséget

Samsung BD-P1000: itt a világ első asztali Blu-ray-lejátszója!

A távol-keleti mammutcég elsőként indítja útjára a BDA táborába tartozó következő generációs nagyfelbontású készülékét.

Leendő vásárlók tízezrei várják azt a pillanatot, amikor otthonukba vihetik a Sony által támogatott HD-formátum első lejátszóját, és most úgy néz ki, hamarosan eljön majd ez a pillanat. A Samsung ugyanis már tegnapelőtt elkezdte a BD-P1000-esek szállítását az Egyesült Államokba, és várhatóan a jövő hét végén már kinn is lesznek a boltok polcain.

Samsung BD-P1000 itt a világ első asztali Blu-ray-lejátszója!

Természetesen az új jövevény legnagyobb vonzereje a gyári Blu-ray tartalmak lejátszása, mely 1920×1080-as rögzítési felbontás esetén akár 1080p formátumban is történhet HDMI-n keresztül. Egy digitális videocsatlakozóval ellátott lejátszó esetén talán már természetesnek mondható, hogy megbirkózik a hagyományos DVD-kiadványok felskálázásával, a maximumot itt is az 1080p jelenti. A BD-P1000 a BD-lemezeken túl a CD-ket is támogatja, illetve a legtöbb DVD-lemezzel sem lesz gondunk (DVD-RAM, DVD-RW, DVD-R, DVD+RW és DVD+R).

Samsung BD-P1000 itt a világ első asztali Blu-ray-lejátszója!

A többletszolgáltatásokat tekintve a Samsung elkényeztet minket 2 db memóriakártya-hellyel is, melyek segítségével tízféle formátumot kezel (Compact Flash, Secure Digital, XD Picture Card, Sony Memory Stick stb.). Természetesen az állóképek is HD-felbontásban jelennek meg az arra alkalmas megjelenítőkön. Ami a videoszekciót illeti a kimenetek terén: HDMI, komponens, S-video és kompozit (arról nem szól a fáma, hogy komponens kimeneten mely felbontások érhetők el). Támogatott audioformátumok: Dolby Digital és Dolby Digital Plus, DTS, MP3 és LPCM 192KHz-ig.

Hivatalosan a BD-P1000 június 25-én kerül a boltokba 1000 amerikai dollár körüli áron. Arról egyelőre sajnos nincsenek információink, hogy a Blu-ray szabvány mikor látogat el hivatalosan Európába is. Addig is marad nekünk a várakozás és az irigykedés tengerentúli felebarátainkra.

A szerzőről