Válassza az Oldal lehetőséget

Se oldala, se teteje, mi az? Antec Skeleton házbemutató!

Amikor a PC Gear stábja megkeresett minket, hogy egy új Antec házról írjunk bemutatót, még nem sejtettük, hogy mit fogunk kapni. Számítógépházakkal lassan Dunát lehet rekeszteni. Léteznek olcsó és csúnya, olcsó és szép, drága és haszontalan, és drága, ám de kiváló házak is, ám lényegi különbség ezek között, legalábbis a formájukat tekintve nem nagyon van.

Ha néhány évvel ezelőtt valaki maga elé képzelt egy házat, akkor szinte biztos lehetett benne, hogy valami tört fehér, esetleg vajszínű hasábról van szó, amibe bele tudjuk csavarozni a hardvert. Aztán ahogy telt az idő a gyártók rájöttek, hogy ez kevés az üdvösséghez. Megjelentek a fekete, majd a különböző extrém színű házikók, jöttek a króm csíkok, a hatalmas ventilátorok. Amikor már ez sem volt elég, akkor következtek a gyárilag „moddolt” házak. Ezeknél már alapértelmezett volt a plexis oldallap. Találkoztunk már hidraulikusan nyíló előlapokkal, lefelé nyíló optikai meghajtókkal, és ezerféle jópofa megoldással.

Se oldala, se teteje, mi az? Antec Skeleton házbemutató! 1
Antec Nine Hundred – gamer ház

Azt gondolhattuk, hogy lassan végére érünk az újításoknak, hiszen mi mást lehet még kitalálni a fentieken kívül. Tévedtünk, létezik még extrémebb megoldás is. Olyannyira extrém, hogy azt már háznak is nehezen tudjuk nevezni, bár ami tény, hogy ez sem szolgál másra, mint arra, hogy hardverünket belecsavarozzuk, és használjuk.

Az Antec Skeleton új távlatokat nyitott, hiszen megoldása nem illeszthető be szinte egyik eddig ismert kategóriába sem. Semmiképp nem mondhatjuk elegánsnak. Nincsenek benne hidraulikus elemek, és plexiből sem találunk egy grammot sem, mégis, ez az első olyan gyári szerkezet, melyben gépünk minden porcikája láthatóvá válik. Ha nagyon erőszakosak akarunk lenni, akkor talán a „moddolt” házak közé sorolhatjuk, hiszen ehhez hasonló megoldást csak a valóban elmeroggyant modderek tudtak eddig kitalálni.

Megkezdődött az Antec P190 számítógépház forgalmazása
Antec P190 – elegancia és minőség

Az Antecről egy dolgot biztosan elmondhatunk, még pedig azt, hogy bátrak, hiszen a Skeleton nagyjából akkora áttörést a számítógépházak között, mintha valamelyik autógyártó azzal állna elő, hogy Ő bizony utcai használatra tervezett gokartot akar gyártani, és eladni, mert bizony a Skeletont nyugodtan nevezhetjük a számítógépházak gokartjának.

Az Antec indulásáról az Antec bemutató című cikkünkben olvashattok.

Hogy miért, az a következő oldalak elolvasása után mindenkinek világossá válik. 

Se oldala, se teteje, mi az? Antec Skeleton házbemutató! 2

A szerzőről

s3nki

A HOC.hu oldal tulajdonosa. Több száz cikk, és több ezer hír szerzője. A különböző online felületeken kívül írt a Chip Magazinba, és a PC Guruba is. Egy ideig saját PC-s boltot vezetett, éveken át dolgozott üzletvezetőként, szervizvezetőként, rendszergazdaként az újságírás mellett.