Pastaj shkuam për të parë se çfarë ishte një aparat fotografik Huawei P20 Pro aq i mirë

Lexuesit Rishikimi: 5 / 5

Yll është aktiveYll është aktiveYll është aktiveYll është aktiveYll është aktive
Pastaj shkuam për të parë se çfarë ishte një aparat fotografik Huawei P20 Pro aq i mirë - 5.0 nga 5 në bazë të 2 vota

Pa sherr, tani është sistemi më i avancuar i kamerave të telefonisë.

huawei p20 për 5

Vjeshtën e kaluar, ju mund të lexoni një artikull në faqen tonë që na tregon pse është mirë të kemi një kamerë të dyfishtë në telefonin tonë. Në atë kohë, sistemet me dy kamera filluan të rrjedhin në kategorinë më të ulët, sigurisht, në cilësi të tjera nga ajo që përjetuam në telefonat e fundit.

Që kur telefoni i ri i Huawei për P20 Pro është shfaqur, kamera e dyfishtë është mbingarkuar. Pika e re është bërë një sistem prej tre kamerash, dhe ne kemi menduar për një kohë të gjatë vetëm një komplot fshatar, doli të jetë me të vërtetë duke punuar, kështu P20 Pro mund të vërtetë të xhiruar fotografi të mahnitshme. Baza e krahasimit, natyrisht, nuk është familja e DSL-ve të shtrenjta, por telefonat e tjerë celularë.

Para se të fillojmë të analizojmë dhe prezantojmë kamerën, ne sugjerojmë leximin e artikujve në vijim:

Kamera Huawei P20 Pro kamera të pasme - hardware

Siç mund ta shihni në artikullin tonë me dy kamerë, prodhuesit përpiqen të çiftojnë lloje të shumta të kamerave për të nxjerrë imazhe më cilësore. Ka kamera standarde që prodhojnë imazhe të ulëta FOV me një sensor tipik 12-20 megapiksel. Ka kamera lente zmadhimi që punojnë pranë kamerës kryesore dhe zakonisht kanë një zmadhim të trefishtë, shumë të mirë 3x optik.

54 huawei p20 pro muzg c huawei evan blass

Lloji i tretë i kamerës është pikturë njëngjyrëshe, e cila prodhon informacion të pangjyrë duke përdorur sensorë monokromatikë. Këto kamera përdoren për imazhe me ngjyra me një gamë më të lartë dinamike, imazhet janë më kontrast, skajet janë më të bukura.

Për të kuptuar më mirë pse kjo është një aparat pikturë njëngjyrëshe me një pamje të sistemeve të kemi nevojë të dimë kamera ngjyra tashmë lejojnë më pak dritë në sensor për filtra ndërtuar në ngjyra, kështu që ju mund të kthehet shkatërron cilësinë e imazhit. Në rastin e një sensor me pikturë njëngjyrëshe, megjithatë, filtrat e ngjyrave mungojnë, kështu që ka më shumë dritë dhe më shumë dritë jep një pamje më të mirë.

Nga fotografitë e bëra me kamera të ndryshme, softueri i telefonit krijon një foto të vetme, duke përdorur dhe mbledhur informacionin që vjen nga sensorë të ndryshëm të kamerës.

Madhështia e telefonit të Huawei është tashmë këtu. Nuk është rastësi që tre lente janë prapa këtyre tri llojeve të kamerave. Ndoshta pyeti inxhinierët pse ju duhet të zgjidhni midis blurimit të thellësisë së harduerit dhe zmadhimit ose më shumë kontrasteve, imazheve më dinamike. Përdoreni të gjitha në të njëjtën kohë!

Huawei P20 Pro kamera e ngushtë 840x473

Huawei P20 Pro përdor tre kamera për të shtënat. Kamera kryesore përmban një 40 megapixel 1 / 1,78 inç sensor dhe një aperturë shumë të mirë f / 1.8. Kamera e dytë është një pikturë njëngjyrëshe 20-megapixel kamera, e cila punon 1 / 2,78-inch sensor, mbi dhe një f / 1.6-inch kryq vlerë objektive (aperture më të vogël në të djathtë!). E treta është kamera telefoto me një sensor 1 / 4,4 inç dhe një rezolutë të megapixels 8. Këtu, hapja e lentes është f / 2.4.

Tre kamerat kanë pasur tashmë një pjesë pixel akuzë mbresëlënëse është e bazuar në numra, por më besoni, kjo nuk është edhe interesante do të jetë shumë më fantastike gjëra gjenden në punëtorinë Leica Huawei.

Kamera Huawei P20 Pro kamera mbrapa - truket

Kamera kryesore

Për kamerën P20 Pro të Huawei për të prodhuar imazhe të njohura, prodhuesi ka pasur shumë truket. Mashtrim të kuptuar në një sens pozitiv, pasi ajo nuk është rasti, për shembull, software shumëfishuar numrin e pixels, por në të kundërtën, që do të përdoret për sasi të çmendur e pixels prodhojnë një imazh relativisht të vogël, por kjo rritje në cilësi ka qenë i nivelit të paimagjinueshme.

Kamera Triple Huawei P20 Pro 850x443

Shumica e këtyre mashtrimeve ndikojnë në kamerën kryesore. Siç mund ta lexoni, ky aparat fotografik është megapixel 40 hardware. Kjo është pothuajse dyfishi i numrit të kamerave të përdorura në telefon me rezolucion më të lartë, dhe shumë gjëra të mira dolën prej saj.

Përmirëso cilësinë e imazhit

Është e rëndësishme që ky master kamera me megapixel 40 të prodhojë vetëm imazhe 10 megapikselë dhe kjo ka arsye më të mira dhe më të mira. Një në artikullin tonë më të vjetër, dhe më sipër, ka më shumë dritë, rregull më të mirë të imazhit.

Në telefon, Huawei përdorte teknologjinë Pixel Fusion për të përdorur pixels hardware si një pixel më të madh, duke dhënë çifte të mëdha 2,0 μm. Për ta bërë të krahasueshme, kamerat 2 të Pixel-it kanë një piksel 1,4 μm.

Përsëri, është e qartë se sa më i madh pixel, aq më shumë dritë merr, aq më shumë informata se telefoni mund të prodhojë pamjen. Prandaj, Huaweinel ka ndryshuar mashtrimin e zakonshëm. Për telefonat e lirë, numri i pikselit me hardware është shumëzuar me softuer, siç është kamera 12 megapixel e shitur në megapixel 16. Për P20 Pro, piksela hardware nuk prodhojnë më shumë, por më pak në mënyrë specifike, më pak softuer, për të përmirësuar cilësinë e imazheve, siç janë errësira, imazhet me dritë të ulët.

dridhje

Sidoqoftë, numri i madh i pikselëve ka një avantazh tjetër. Kamerat digjitale zbatojnë mbrojtje anti-dridhje nga softueri. Kjo do të thotë që fotografia nuk do të shkundet sepse senzorja lëviz në kamera me burime të vogla ose teleskopë, por sepse softueri e mban imazhin të palëvizshëm.

huawei p20 pro kamera trefishe huawei

Kuptimi i kësaj gjëje është i thjeshtë, gjithmonë kemi nevojë për një numër më të madh pikseli se sa videoja që ju nevojitet. Në mënyrë që software mbetet hapësirë ​​për skajet e foto, në qoftë se ju keni të drejtë vrullin ose majtas, ju mund të lëvizin në drejtim të kundërt të numërimit përkatëse pixel e imazhit, regjistrimi përfunduar do të jetë rezzenésmentes. Për këtë arsye, kjo është se kamera digjitale përdorin zgjidhjen e plotë të sensor mund të aktivizojnë më anti-kaloni, pasi që në këtë rast software nuk është lënë buzë e imazhit është informacion shtesë që ju mund të përdorni për të fshehur një tronditje.

Është e qartë, me një aparat fotografik me madhësi të tillë pikseli, ka mjaft kapacitet për shkrirje edhe më të mëdha pa devijim.

Kapaciteti i paprecedentë i zmadhimit

Kjo mund të jetë e habitshme, por kamera 40 megapixel gjithashtu do të shfaqë funksionin e zmadhimit. Procesi quhet zmadhim hibrid dhe mund të arrihet me pesë zmadhim optik. Ky zoom me pesë zmadhim përdoret për të kapur dy kamera.

huawei p20 për 7

Ne kemi aparat fotografik me rezolucion më të ulët, i cili mund të trefishojë zmadhimin optik. Mirë, por sa pesë prej tyre? Me imazhet 40 megapixel 10 megapixel, kamera mund të përdorë rezolucionin megapixel 10 në mes të imazhit për të zgjeruar atë në mënyrë substanciale. Kjo është pak mashtrim, por është ende më i madh se zmadhimi i softuerit, sepse përpiqet të krijojë informacione jo-ekzistuese të imazhit (zmadhim) pas programeve dhe të llogarisë atë nga informacionet ekzistuese. Ky është një përkeqësim serioz i cilësisë së imazhit, kështu që ne në artikullin e dytë të përmendur më lart, ne nuk rekomandojmë të përdorim zmadhimin gjatë marrjes së fotove në telefon kur është e disponueshme vetëm zmadhimi i softuerit.

Kamera monokrome

Siç mund ta lexoni, kamera me pikturë njëngjyrëshe mund të prodhojë imazhe me ngjyra shumë më të mira. Ndërsa kamerat monokromatike përdoren nga prodhuesit për të përmirësuar cilësinë e imazhit, ato në përgjithësi kanë një rezolutë më të keq sesa aparati kryesor. Ky nuk është problem pasi imazhi i zi dhe i bardhë përdoret vetëm nga softueri.

huawei p20 pro pikturë njëngjyrëshe 1500x1001 digitaltrends2

Është gjithashtu e vërtetë për telefonin e Huawei-it se sensori monokrom është më i vogël se sa sensori kryesor i kamerës, por kjo nuk është e vështirë pasi 40 është më pak se 20 megapixel. Dhe këtu, kamera monokrome është 20 megapixel, që është, rezolucion më i lartë sesa kamera me ngjyra të një mesatare telefonike.

Duhet të dihet se kur një aparat fotografik me dy kamerë me një kamerë me një aparat fotografik ndihmës përdoret për të prodhuar një imazh të zezë dhe të bardhë, ajo nuk është në fakt e zezë dhe e bardhë dhe informacioni i ngjyrave është "nxjerrë" nga imazhi i përfunduar. Ndoshta ju mund të mendoni se ky nuk është rasti me Huawei P20 Pro. Ne mund të përdorim kamerat monokromatike si një zgjidhje e vetme në të zezë dhe të bardhë, ose më mirë, për të prodhuar imazhe me ngjyra gri. Është e qartë se këto imazhe do të jenë shumë të hollësishme për shkak të hapjes jashtëzakonisht të mirë dhe rezolucionit të lartë

Xhirimi në errësirë

huawei p20 për 6

Të gjitha artikujt në telefon theksojnë se imazhet e mahnitshme mund të bëhen në kushtet ekstreme të ndriçimit të keq. Për ta bërë këtë, tre gjëra duhet të punojnë së bashku në telefon. Kamera madhore 40 megapixel, e cila përdor teknologjinë e lartpërmendur të Fusion Pixel. Ndihmëse pikturë njëngjyrëshe kamera, e cila është jashtëzakonisht e mirë për aperture, ose në dritë të ulët merr informacion të mjaftueshëm për përpunimin e imazhit të sensor kamera. I treti është inteligjenca artificiale e ndërtuar që kontrollon teknologjinë anti-dridhje të quajtur AIS. Kjo e fundit ju lejon të kapni imazhe deri në 8 sec. Me dorë, në mënyrë që imazhi të mos jetë i turbullt. Ndoshta qelizat që hyjnë në foto në një numër të madh të pixels për shkak të lartpërmendur reduktimit të shkëlqyer dridhje, por vetëm kjo nuk është e mjaftueshme, ajo ka nevojë për të kontrolluar edhe nga software inteligjencës artificiale.

Inteligjenca artificiale dhe shumë kuriozitete

Inteligjenca artificiale po ballafaqohet gjithnjë e më shumë me ne. Në përgjithësi, nuk e dimë se çfarë kemi të bëjmë, thjesht duke pranuar që pajisja funksionon ashtu siç dëshiron, mos mendoni se çfarë mund të bëjë.

Zgjidhjet e avancuara të ndërtuara në telefon thuajse kërkojnë përdorimin e inteligjencës artificiale. Funksionet ballë për ballë janë gjithnjë e më efektive në vetë-kamerat. software e telefonit njeh gruan kamera ose njeri, ku mund të fillojë dhe ku qimet e fytyrës dhe madje edhe llojin e flokëve është e njohur edhe që të dredhur ose drejt-ndërprerë dhe rregullon funksionet e zbukuruar.

p20 03 680x517

Për Huawei P20 Pro, si të lexuar më parë në lidhje me përgatitjen e foto, sidomos nëse rrethana ekstreme, të tilla si foto të kemi mangësi serioze në fushën fortë drite e inteligjencës artificiale. mlehetne mos marrë fotografitë në terr pa një burim të vetëm të procesor të integruar nervore, dhe nuk do të jetë në gjendje për të ose të telefonit për të zgjedhur tema 19 vetëm atë që ju doni të marrë fotografitë dhe për të rregulluar software. Për shembull, ajo zbulon të shtëna super-makro kur subjekti është shumë afër lente, kalon në makro mode dhe mpreh imazhin. Por, ndërsa ju jeni duke bërë këtë, ju jeni duke marrë të shtëna super të ngadaltë, kur ju filloni dhe ndaloni regjistrimin e lartë kornizë.

përmbledhje

huawei p20 për 4

Siç mund ta shihni, Huawei ka dalë me aparatin P20 Pro. Kur u shfaq Samsung Galaxy S9, u shkrua se një telefon me kamera më të mirë ende nuk ishte në përdorim. E pra, mbretëria nuk zgjati shumë, Huawei P20 Pro preu fronin. Nga ana jonë, ne jemi të kënaqur me këtë, sepse Huawei ka dhënë një cilësi të re për të fotografuar fotografinë, të cilën shpresojmë së shpejti do të pasohet nga konkurrenca.

Telefoni nuk është i lirë, aktualisht është i disponueshëm për 260 mijë forintë. Më shumë foto dhe informacion këtu: Huawei P20 Pro