NVIDIA ka një vizion të paqartë gjithashtu

Lexuesit Rishikimi: 4 / 5

Yll është aktiveYll është aktiveYll është aktiveYll është aktiveYll nuk është aktiv

Seri GeForce RTX 2000 ka hapur rrugën e saj drejt segmentimit. Mënyra të çuditshme të Gjelbrit nuk mund ta bëjnë këtë, por ata tashmë po abuzojnë me pozitën dominuese!

geforce rtx 2070 galeri c

Gamescom 2018

Siç mund ta prisni, NVIDIA ka lansuar faqet për Gamescom 2018, kështu që nuk kishte habi në këtë drejtim, por në aspekte të tjera. E para: anija kryesore e serisë së re nuk është GeForce GTX 1180, por RTX 2080 Ti. Sinjali RTX është një referencë për Ray Tracing, pothuajse thelbin e serive të reja. Le të fillojmë në fillim.

NVIDIA GeForce RTX 2080 Karta e Grafikës

Ngjarja ishte, natyrisht, e udhëhequr nga Jen-Hsun Huang, dhe shfaqja zakonisht filloi me disa rrëshqitje. Një pjesë e konsiderueshme e barutit ka eldurrantották në SIGGRAPH, papritur nuk mund të prek askënd, pra, se bazat e taksës së re Turing standarde lindi ray GPU gjetjen në mendje. Rrezja gjurmimi karakterizohet shpesh nga një kompjuter imazhit grafik Gráljaként St., NVIDIA është tani personi i parë që kam pasur (duhet) të bindë audiencën se teknologjia ishte e arritshme. Procesi është me të vërtetë premtuese, nuk shihet më parë në realisztikusság dritë rrugën e modelimit arritur, që reflektohet veçanërisht në reflektimet dhe hijet faqet e - problemi kryesor është Zbatimi teljesítményéhsége çmendur, edhe pse duhet pranuar se të paktën është e përshtatshme për parallelization, që e bën fuqinë procesorë grafikë .

E kaluara 8 Viti 10

parë "GPU CUDA", i dmth 8800 GTX GeForce (e cila NVIDIA gabimisht demonstruar 8800 si GTX) u shfaq në fund 2006. Hsun Huang-bazuar thënë Jen ka filluar pas shfaqjes së kartave në më pak se dy vjet është një ndryshim shumë më me ndikim të gjerë në të menduarit, tani kemi paraqitur zhvillimi chip Turing është rezultat i një 10 vjetor të punës. Nëse kjo është e vërtetë, atëherë kjo mund të interpretohet si një hap shumë të guximshëm, sepse pas grafikë rasterized 2006 ka arritur një hap spektakolare përpara - të mendojnë për Crysis të paraqitura në mënyrë të drejtë vetëm në 2008. G80 GPU (zemra e 8800 GTX) ishte një barazim interesant; risi chip kryesore ishte në mënyrë të qartë arkitektura unifikuar shader, nga ana tjetër, sjell Turing fixfunkciós njësitë akumulimit në të ardhmen, prandaj ne mund të themi se një ndryshim i qëndrimit ndodhur me të vërtetë.

GTX2080 1

RT

Turing llogaritin-intensive ray gjurmimin shkon të zhvilluara për këtë qëllim fara RT, kjo ecuri është zgjidhja më e fuqishme për të marrë së bashku në të dytë gigarays 10 / s, pra 10 miliardë jet - GeForce 1080 Ju jeni në kërkim gigarays 1,21 / s shpejtësi në anën tjetër, natyrisht, RT pa fara. Hapi i parë është me të vërtetë mahnitës, katër GPU Volta në DGX-1 tani mund të zëvendësohen me një çip Turing. Kështu, bërthamat RT janë përpunuesit e gjurmimit të Ray-së të dedikuar për të kuptuarit tonë, duke përshpejtuar kontrollet e kryqëzimit të rrezeve-trekëndësh.

Rregjimi i këtyre lojërave do të mbështesë me siguri:
 • Racing Gara Racing (Kunos Simulimet / Lojra 505)
 • Zemra Atomike (Mundfish)
 • Battlefield V (EA / DICE)
 • Korrigjimi i Kontrollit (Argëtim / Lojra 505)
 • Regjistruar në Gaijin (Entertainment / Darkflow Software)
 • Drejtësia (NetEase)
 • JX3 (Kingsoft)
 • MechWarrior 5: Mercenarë (Piranha Lojra)
 • Metro Eksodi (4A Games)
 • ProjektiDH Nexon (devCAT Studio)
 • Shadow of the Tomb Raider (Sheshi Enix / Eidos-Montreal / Crystal Dynamics / Nixxes)

tensor

RT kundër ekzistencës së tensori Bërthama procesorë nuk mund të preken si një risi për tifozët, sepse perberesit mekanike algoritmi optimizuar tanulásos janë pranuar në arkitekturën e mëparshëm. Entuziastë të linjës së GeForce ka të ngjarë të jenë të interesuar vetëm në procesin e DLSS (Deep Learning Super Sampling); bërthamat e Tensorit paraqesin një imazh të rezolucionit më të lartë nga informacioni ekzistues i imazhit dhe rezultati rezultues përdoret për të përmirësuar cilësinë e imazhit - ndoshta si një larje inteligjente. Mësimi i makinës është me të vërtetë emocionuese (le të hedhim një vështrim në pjesën e prezantimit këtu!), Por ne dyshojmë se për një gamer hard-line kjo do të ishte një konsideratë e madhe. Gama e gjerë e aplikacioneve të bërthama Tensor gjithashtu ilustrohet nga aftësia për të filtruar rrezet që do të ngarkonin panevojshëm GPU.

dlss 4k

Këto tituj do të jenë interesante për DLSS:
 • Ark: Survival (Evoluar Studio Wildcard)
 • Zemra Atomike (Mundfish)
 • Pa dyshim (Phoenix Labs)
 • Final Fantasy XV (Sheshi Enix)
 • Tokë të thyer (Studime të pandërprera)
 • Hitman 2 (IO Interactive / Warner Bros)
 • Ishujt e Nyne (Define Human Studios)
 • Drejtësia (NetEase)
 • JX3 (Kingsoft)
 • Mechwarrior 5: Mercenarë (Piranha Lojra)
 • Betejat e lojtarëve të paidentifikuar (PUBG Corp.)
 • Mbetje: Hiri (Arc Games)
 • Serioz Sam 4: Planet Badass (Croteam / Devolver Digital)
 • Shadow of the Tomb Raider (Sheshi Enix / Eidos-Montreal / Crystal Dynamics / Nixxes)
 • The Forge Arena (Ngrirja e Raccoon Studios)
 • Ne Gëzuar Pak (Zbutja Lojra / Gearbox)

NV GeForce RTX 2080 Lojrat Performance

CUDA

Multiprocessors Streaming (SM) kanë vazhduar një nga risitë kryesore në Volta: ata kanë ndarë cores integer, të cilat në parim përshpejtojnë operacionet Fused Multiply Add (FMA) dhe gjenerimin e adresave. Zhvillimi i mëtejshëm i meritave është arkitektura e standardizuar e cache, por ka ende pikëpyetje në mungesë të një diagrami bllok. Nëse vazhdon trashëgimia e Voltës, cache L1 shkrihet me kujtesën e përbashkët. Ne kemi zbuluar se hapësira e ruajtjes së nivelit të parë është dyfishuar, kapaciteti i saj është rritur ndjeshëm dhe koha e qasjes ka rënë ndjeshëm. L2 nuk mbeti i paprekur: 3 nga MB në 6 MB. Këto ndryshime synojnë të sigurojnë që makinat llogaritëse të Turing janë të pajisura me punë të mjaftueshme.

NV GeForce RTX 2080 Performanca

Çdo gjë pak

NVIDIA ka qenë e para për të dëgjuar për performancën e përgjithshme në mënyrë të pazakontë, kështu që para-porositja mund të bëhet vetëm në kohë reale. Kompania premton gjashtëfish më të lartë të performancës ndaj Pascal, sigurisht, pasqyrim hibrid. Nëse ne jemi tashmë këtu: përfitimet e pasqyrimit hibrid janë të rëndësishme në goditjen e parë, por kjo varet shumë nga mënyra se si zhvilluesit përdorin teknologjinë. Nuk pritet progres nga pika e shpejtësisë, sepse procesi synon kryesisht të përmirësojë cilësinë e imazhit. GPU ray gjurmimi i sotëm është në gjendje për të kon ritmin evaluable, në krahasim me Turing premton përshpejtim të madh, por është ende e mjaftueshme për të siguruar vetëm se përveç natyrën komplementare e grafika raster. Ky plus pritet të përshtatet në trupat e mëposhtëm: hijet, reflektimet, dritat. Natyrisht, në të tre fushat, ekzistojnë algoritma mjaft të mira, por ato janë larg nga dhënia e jetës në botën e kompjuterëve si ndjekja e rreze.
Në përgjithësi, pasqyrimi hibride është rreziku i NVIDIA-s, pasi që RT dhe Tensor janë hardware hardware fiks; ato nuk mund të përdoren për rasterizim, por korniza e transistorit që ata kanë tretur mund të ketë qenë gjithashtu subjekt i zonave që do të kishin përshpejtuar imazhin konvencional. Kështu, ne jemi dëshmitarë të një ndryshim paradigmë në terma Bazuar në sa më sipër, zarzavate projektuar në bashkëpunim të ngushtë me Microsoft DirectX raytracing iniciativës (DXR) është i bazuar në të ardhmen, të paktën sipas tyre. Ne shpresojmë se ata nuk do të gabojnë, sepse përndryshe ata do të hedhin në treg ujërat e rrezikshme.
Samsung GDDR6 575px

Ushqyer GPU Turing

Gazeta u solli nga a Mbështetje GDDR6. Progresi përtej GDDR5X nuk është një ulje dhe frekuenca maksimale 16,0 GHz ende siguron bandwidth të mjaftueshëm me një autobus të mjaftueshëm të dhënash. Këtë herë kartat e para të GeForce RTX nuk kërkonin (ose të paktën nuk kishin marrë) shpejtësinë NVIDIA 14 Gbps.

imazhet BrandPromos NVIDIA RTXLaunch LogosSans

popull

Nuk kishte mungesë demonstrimesh teknike, por Ray Tracing kishte ngritur kokën e tij këtu e atje. Së pari, një projekt i Shadow of the Tomb Raider u shtua në projektor, ku programuesit donin të tërhiqnin vëmendjen e tyre për hijet e jetës. Kjo ishte gjëja e parë e mirë për të bërë (megjithëse kishte një efekt shumë të fuqishëm), më pak se i dyti. Është gjithashtu e qartë se faza e parë e vërtetë e ndjekjes së pistave nuk do të bëjë gjithmonë një shfaqje të rrokullisur, por le të shkojmë shumë mirë.

Metro Exodus fokusohet në ndriçimin global. Siç e dimë, në rastin e ndriçimit indirekt, ngjyra e pikselit varet jo vetëm nga burimi i drejtpërdrejtë i dritës, por edhe nga reflektimi i dritës në sipërfaqe të ndryshme. Rezultati është ndoshta më spektakolar se Shadow of the Tomb Raider, por ne përsëri mendojmë se zhvilluesit kanë një disi "të lidhur" me të. Një tjetër pyetje delikate lind: sipas mendimit tonë, shumica e lojtarëve e shohin një imazh të bazuar në ndriçimin lokal më të bukur ose të paktën të luajë.

Shfaqja me të vërtetë serioze u sigurua nga Fushata e Betejës V. Implementimi alfa i Ray Tracing është padyshim një ritëm, por ne nuk jemi të bindur se procesi do të jetë në modalitetin multiplayer. Vlen të përmendet se zhvilluesit e zbatuan përkrahjen në një total prej dy javësh.

GeForce RTX

Të tre musketeers

Së fundi, u zbulua zbulimi i madh dhe u prezantua seria e re GeForce RTX. Familja është ende duke numëruar tre anëtarë, ata janë si vijon: RTX 2070, 2080 dhe 2080 Ti. Cuditerisht, ajo numra vetëm para tempóról errët, megjithatë, sigurisht bërë disa përparime në rastin kur Tensor dhe vetëm luaj fara RT, sepse Streaming multiprocessor (SM) është rritur zgjuar. Ajo që është e sigurt është se kartat e reja kanë qenë masive rritja e çmimit, si modeli më i vogël do të 499 dollarit, RTX tashmë ka 2080 699, predator i lartë dhe do dhimbje 999 zöldhasúba. Themeluesit e Editions për edhe më shumë paketat 100 dollarë kosto shtesë për këtë arsye është më e lartë se e saktë 90 MHz në sinjalet e orës janë të marra për të tre llojet. Serija tashmë është e para-porosive, por ne mund ta marrim atë në fillim të shtatorit 20.

Edicioni i Themeluesit, ndryshe nga ato të mëparshme, ka përfitime reale, të prekshme: 6 për qind më i lartë se norma e vat xNUMX. Megjithatë, pika e përbashkët është sistemi i ri i ftohjes: dy monstrat e tifozëve thuhet se janë dukshëm më të qetë se paraardhësit e tyre. Megjithatë, ftohja e re mund të pësohet nga pjesa tjetër e kompjuterit, sepse kjo lloj dizajni ka më shumë gjasa të përhapë nxehtësinë, dmth. Nuk e tërheq atë nga shtëpia, si dhe një sistem i mbyllur. Natyrisht, kjo kërkon dy lojëra elektronike, gjatësia e kartës është 10 inç. RTX 10,5 Ti ka marrë furnizimin me energji faza 2080 për konsum më pak se modest të energjisë dhe për overclock më të mirë, me lidhje me dy priza PCIe me efikasitet të energjisë. VGA mund të përzënë katër shikues, me rezultatet e mëposhtme në dispozicion: 13 DisplayPort dhe HDMI.

specifikat e geforce rtx 01

Virtual Link

Ngjarja Gamescom nuk ka zbuluar ende se si është mënyra multi-card. Kjo nuk ishte rastësi sepse vetëm RTX 2080 Ti dhe RTX 2080 mbështesin SLI, RTX 2070 jo. Megjithatë, lajmi i mirë është se HB-SLI është zëvendësuar nga NVLI; progresi arrihet me bandwidthin e plotë duplex të 50 GB / s. Mbështetja VirtualLink është ndoshta më e rëndësishme. Standardi i ri është në thelb një lidhje DisplayPort 1.4 për transmetim të energjisë dhe të dhënave; 15 watts dhe 10 Gbps USB 3.1 Gen 2. Standardi mbështet NVIDIA, AMD, Oculus, Valve dhe Microsoft, merita kryesore është se kjo virtuale syze realitet për të lidhur një kabëll në kompjuter.
nvidia rtx xnumx us usb tipi c output
NVENC është zhvilluar, këtu është mbështetja për materialet HEVC të zgjidhjes 8K dhe sipas inxhinierëve, bitrate me përqindje më të ulët të 25 ka arritur një cilësi të ngjashme të imazhit.

përmbledhje

Revolucioni grafik mund të jetë një qasje hap pas hapi, NVIDIA po sheh të ardhmen në shfaqjen hibride. Kjo do të thotë që grafika raster konvencionale mund të plotësohet vetëm me ndjekjen e rrezatimit (p.sh. hijet, reflektimet, efektet e dritës). Është gjithashtu e qartë se kjo është tashmë një çmim shumë të rëndë, pasi tensor dhe RT spiking fara çip (të përbërë nga 754 miliardë transistorëve) në njërën anë brutale të lartë (top modeli 18,6 hapësirë ​​mm²), nga ana tjetër është shumë komplekse. Kjo do të thotë se e tashmja teknologjia e prodhimit NVIDIA (nm TSMC për 12) mund të fitojë vetëm deri në nivel të pranueshëm teknikës çmimeve për sakrificën e gjatë që padyshim nuk ka interes. Për këtë arsye, ne besojmë se e vetmja ray gjurmimi do të shfaqë përfaqëson një nivel të primit të këtij brezi, një lloj PhysX 2.0 përveç se kjo është tani vetëm një shtresë të ngushtë për të marrë atë. Nëse ju herë ajo do të jetë në variante më të lirë (RTX 2060, 2050) në për shkak të reduktimeve të mëtejshme të kostos do të duhet të jetë rrënjësisht shkurtohet burimet, kështu që ne jemi pothuajse të sigurt se ata nuk do të megugorni szükségs një minimum. Ne do të bëjë një shembull të këtij të fundit: hija e rezolutës së Raider Tomb 1080p nuk mund të kandidojë qëndrueshme fps 2080 60 Ti GeForce RTX kontrollues, nganjëherë kjo është mezi gjysma e tij. Nga kjo pikëpamje, zhvilluesit duhet t'i qasen teknikës me shumë kujdes, përndryshe, performanca e RTX 2070 mund të jetë shumë e ulët.

Keqpërdorimi i dominimit dominues në hyrje (pjesërisht) gjithashtu pasqyrohet në çmime. Edhe pse modeli Titan do të shikoni për këto arsye, askush nuk pritet pamjen e produkteve masive, GeForce Ti RTX 2080 1 199 Dollar nyitóára (Themelues Edition) është i panevojshëm, pasi ish zhvendosur pikërisht në këtë nivel. ndoshta më emocionuese për lojtarët është më e shtrenjtë e shtrenjtë RTX 2070, 31 për qind duket tamam si paraardhësi i tij - ky çmim nuk është më mbeten prapa shumë i GeForce GTX 1080 nga, i cili është mjaft tronditëse. Duket se NVIDIA ka ndjekur gjurmuesit për boksierë të trashë për momentin, por ata mund të kenë lëshuar kutinë e tyre të pandorës.

Një PROHARDVER! raportet më të fundit tregojnë se AMD mund t'i përgjigjet kartave Turing në afat të shkurtër me një tërheqje shumë të komentueshme. është e mundur sipas portalit të Brigadës çuditshme, Kontrollit Star: Origjinë, Creed vrasësit Odisea, Resident Evil 2 (xhirim), Tom Clancy-së Divizionit 2 dhe Doom: game Eternal në një kod të veçantë do të jetë se disa individ jep përparësi kartelave Radeon; këto nuk do të shfaqen domosdoshmërisht në performancë, por gjithashtu mund të kenë efekte të ndryshme. Nëse kjo është konfirmuar, pastaj kthehen përsëri janë ditët kur prodhuesit ofrojnë një shumëllojshmëri të cilësisë grafike nuk është uniforme, që duhet të vendosë, pasi peshon individin që ne duam të cilësisë më të mirë të mundshme vizuale që lojra dhe pastaj të blerë në bazë të produktit.

Burimi: HOC, AnandTech