Toshiba vjen me një hard disk 16 TB

Lexuesit Rishikimi: 0 / 5

Yll nuk është aktivYll nuk është aktivYll nuk është aktivYll nuk është aktivYll nuk është aktiv

Është mjaft e vështirë të imagjinohet ky kapacitet, që është ajo që po përpiqemi të bëjmë.

toshiba hdd 16 tb mes

Pra, çfarë do të bënte një hard disk 16 TB Toshiba MG08 seri? Kjo, sigurisht, nuk është saktësisht e kuptueshme, ne besojmë se është pothuajse e sigurt se:

  • 140-160 Mijëra Këngët;
  • 1 400-1 500 film;
  • më shumë se 10 milion dokumente;
  • të paktën 1,0 milion imazhe.

Ndoshta kjo mund të shihet nga kjo që Toshiba e tetë-ndërmarrje të prodhimit seri HDD nuk është për përdorim në shtëpi. Njoftimi zyrtar thekson se dyqani i ri i të dhënave ofron një efikasitet më të mirë të energjisë sesa modeli i 14 TB i prezantuar vitin e kaluar - ky i fundit përdor një pjatë 9 dhe është e mbushur me helium, si dhe me familjen aktuale MG08. Ruajtja e të dhënave me revolucione 7 200 për minutë është projektuar për trafikun vjetor të 550 TB, me një mesatare kohore mes mosfunksionimeve zyrtare 2,5 miliona orë. Vlen të përmendet madhësia e cache, e cila nuk është më pak se 512 MB. Shtrirja e gjerë është e garantuar nga interfaces SATA dhe SAS dhe formatin 3,5 inç, thotë Toshiba.

Prodhuesi rekomandon kopjen më të shquar të serive të reja për ofruesit e reve, meqë rritja e të dhënave eksplozive kërkon shfaqjen e HDD-ve të kësaj madhësie, ndërsa densiteti i të dhënave më të larta rrit efikasitetin e energjisë, duke reduktuar TCO-në e infrastrukturës së magazinimit (kostoja totale e pronësisë).

Mostrat e para të disqeve seri 16 TB MG08 do të transportohen në fund të janarit.

Burimi: Toshiba