• procesor
  • shkruar:
  • Lexo: 5306

A është kompjuteri juaj para 2016? Ju nuk mund të llogarisni shumë.

Lexuesit Rishikimi: 0 / 5

Yll nuk është aktivYll nuk është aktivYll nuk është aktivYll nuk është aktivYll nuk është aktiv

Ne jemi mirënjohës të theksojmë se rasti mund të vijë edhe tek Microsoft për "luftën kundër Windows 7".

logot e spektrit të shkrirjes

Microsoft merr më shumë dhe më të ngazëllyer reagime nga interneti për disa ditë zgjasin incident të sigurisë, natyrisht, kështu që ne mund të vënë më shumë në mënyrë të konsiderueshme më shumë se ditët e para. Ekspertët gjigandi Redmond përfundimin se Meltdown dhe varianti i parë Specter (CVE 2017-5753 dhe CVE 2017-5754) mund të shkaktojë modest edhe një version të dytë të hendekut fundit (CVE 2017-5715) ka qenë ngadalësim shumë më vendimtar në kompjuterat e përdoruesve. Sipas Intel, të tre janë të shqetësuar, AMD ishte i pari për të raportuar vetëm njohuri Specter i përhumbur. Përveç sa më sipër, Microsoft përmblodhi se çfarë mund të pritet nga patches:

  • Windows 10 me një njësi qendrore më të re (Skylake, Kaby Lake ose më vonë) zakonisht prodhon një ngadalësim një-shifror, shumica e përdoruesve nuk mund ta shohin ndryshimin, sepse mund të matet në millisekonda.
  • I njëjti sistem operativ me CPU të një viti më parë (Hasnam 2015 ose më i vjetër) prodhon një zvogëlim më të madh të shpejtësisë në disa pika dhe më shumë njerëz do të vënë re se kompjuteri po ecën me një ritëm shumë më të mirë.
  • Edhe më keq është situata me Windows 8 dhe Windows-i i njohur 7 (!). Këtu, për shumicën e procesorëve 2016, shumica e përdoruesve do të përjetojnë humbje të dukshme të fuqisë që ka gjasa të jenë të matshme në millisekonda.
  • Windows Server, veçanërisht në aplikacionet intensive IO, mund të tregojë ngadalësim të konsiderueshëm me të gjithë procesorët me bazë Intel. Këtu, ju mund të dëshironi të merrni në konsideratë lidhjen mes rrezikut të mundshëm të sigurisë dhe humbjes së shpejtësisë.

Më sipër u shpjegua nga Microsoft se sistemet para-sisteme para-Windows 10 kanë më shumë gjasa të përdorin thirrjet e sistemit, që do të thotë se ato kuptohen më mirë nëse ndodhin disavantazhet në këtë lidhje. Arsyeja tjetër është rreth shtëpisë së Intel, për shkak të arkitekturës më të avancuar të Skylakës - zbatimi spekulativ mund të jetë shumë më i kontrollueshëm - me një goditje modeste të performancës mbi tsunamin e riparimit.

Është gjithashtu e rëndësishme të theksohet se përditësimi kumulativ i KB4056892 (i cili do të zgjidhte problemin Specter / Meltdown) AMD makina tregoi efekte anësore të rënda dhe u kujtua përkohësisht. Sipas lajmit, lënda kryesore është arkitektura K8, Athlon 64 dhe Athlon 64 FX.

Hozzászólások

Cito - Joci:
Cito - Med1on:
Unë mund ta rishkruaj atë pjesë përsëri. : Të dy spektatorët u prekën nga AMD, vetëm Inteligjenca e mbetur.

Le të themi se qëndrimi zyrtar për S2 ishte shpërthimi që ata nuk mund të riprodhonin në makinat AMD. A e dini këtë tani?

Ed.: Unë mund të shoh atë, është për TPU.


Më vjen keq, harrova ta lidh. Ishte njoftimi zyrtar i AMD-së, ai filloi atje.
+1
Cito - Med1on:
Unë mund ta rishkruaj atë pjesë përsëri. : Të dy spektatorët u prekën nga AMD, vetëm Inteligjenca e mbetur.

Le të themi se qëndrimi zyrtar për S2 ishte shpërthimi që ata nuk mund të riprodhonin në makinat AMD. A e dini këtë tani?

Ed.: Unë mund të shoh atë, është për TPU.
Cito - Joci:
Vetëm disa shtesa:
- "AMD, sipas njohurive tona, vetëm në të parën" - Si një sqarim, e vë në dukje atë në variantin e parë të Specter. Unë mendoj se kjo është një sqarim, sepse lista përmendet për herë të parë në Meltdown, ku AMD nuk është i shqetësuar; dhe logjikisht shënimi me numër do të zbatohej.
- "tregoi efekte anësore serioze në makinat AMD" - Jo të gjitha makinat AMD, por vetëm sistemet e vjetra (K8 dhe para-makina). Të paktën në disa vende, ky informacion u nda - aty ku nuk ishte (për shembull, PCW) një pjesë e referencës origjinale u përkthye pjesërisht sepse anija "disa më e vjetër" u harrua.

Gjithsesi, unë mund të imagjinoj se MS do të ngadalësojë sistemet Win7 / 8 më mirë. Ashtu si dhe si keni shtypur Win10 deri më tani, mund të imagjinoni diçka të tillë ...


Unë mund ta rishkruaj atë pjesë përsëri. : Të dy spektatorët u prekën nga AMD, vetëm Inteligjenca e mbetur.
Unë tani e kam drejtuar forumin MS, me të vërtetë ankuesit e 99% K8 ankohen.
Cito - Med1on:
Faleminderit, e ndryshova. :-)

Gjyshja e parë erdhi së bashku për të menduar se për minutën e fundit, për hir të dyfishimit, unë i ndryshova të dy, ndryshova dënimin. Sidoqoftë, në rastin AMD, MS është mjaft i ngushtë, nuk përshkruan saktësisht procizionin e prekur.

Në Windows 7, m'u kujtua se tani ishte një marrëveshje e mirë për të ... :


Çështja AMD ndoshta ishte shkruar fillimisht në ph! Ka qenë thashetheme për sistemet e vjetra të shkruara si një sistem problematik, pastaj ose në një histori të ndryshme ose në forum se përshkrimi i keq teknik i kritikuar nga MS është rreth K8 dhe sendet që ishte më parë, sepse nuk erdhi nga K10 gabim.

Ed.: ata shkruajnë për K8 (forumet thonë se makinat K10 thonë se ata janë të gjithë të drejtë), por në hwsw ata shkruan se në MS forum 10 vjetra makina K8 raportuar bugs.
Faleminderit, e ndryshova. :-)

Gjyshja e parë erdhi së bashku për të menduar se për minutën e fundit, për hir të dyfishimit, unë i ndryshova të dy, ndryshova dënimin. Sidoqoftë, në rastin AMD, MS është mjaft i ngushtë, nuk përshkruan saktësisht procizionin e prekur.

Në Windows 7, m'u kujtua se tani ishte një marrëveshje e mirë për të ... :
+1
Vetëm disa shtesa:
- "AMD, sipas njohurive tona, vetëm në të parën" - Si një sqarim, e vë në dukje atë në variantin e parë të Specter. Unë mendoj se kjo është një sqarim, sepse lista përmendet për herë të parë në Meltdown, ku AMD nuk është i shqetësuar; dhe logjikisht shënimi me numër do të zbatohej.
- "tregoi efekte anësore serioze në makinat AMD" - Jo të gjitha makinat AMD, por vetëm sistemet e vjetra (K8 dhe para-makina). Të paktën në disa vende, ky informacion u nda - aty ku nuk ishte (për shembull, PCW) një pjesë e referencës origjinale u përkthye pjesërisht sepse anija "disa më e vjetër" u harrua.

Gjithsesi, unë mund të imagjinoj se MS do të ngadalësojë sistemet Win7 / 8 më mirë. Ashtu si dhe si keni shtypur Win10 deri më tani, mund të imagjinoni diçka të tillë ...