• Szoftver
 • shkruar:
 • Lexo: 6820

Përmbledhje përpara lojtarit medial VLC

Lexuesit Rishikimi: 5 / 5

Yll është aktiveYll është aktiveYll është aktiveYll është aktiveYll është aktive
Përmbledhje përpara lojtarit medial VLC - 5.0 nga 5 në bazë të 46 vota

Aplikacioni i njohur luan skedarët multimedia më të zakonshëm pa ndonjë problem.

vlc logo

Numri i versionit kryesor tregon gjithashtu se programuesit e VideoLAN janë duke u përgatitur për një nisje të madhe. VLC media player 3.0.0 ("WeatherWax") është aktualisht në edicionin e pestë - kliko për ta shkarkuar për imazhin e mësipërm - dhe ofron risitë e mëposhtme kryesore:

 • Përshpejtimi i harduerit është aktivizuar për të gjitha platformat (për kodimin H.264 dhe H.265, si copa 8 dhe 10)
 • Luaj 4K @ 60fps dhe 8K me Load të ulët (Abb) CPU
 • Kodi për shpenzimet mobile është shkrirë
 • HDR dhe HDR tonin e hartimit të mbështetjes
 • Përditësimi i audio-kalimeve për kodet HD Audio
 • Eksploroni disqet e rrjetit lokal (SMB, FTP, SFTP, NFS, etj)
 • Menaxhimi i sigurt i fjalëkalimeve
 • Motori i ri i nëntitullit me paraqitjen e tekstit kompleks dhe rezervimin e shkronjave me mbështetje për fontet
 • Mbështetja e ChromeCast me kuadrin e ri
 • Mbështetje për formate të reja dhe kodeka, të tilla si WebVTT, AV1, TTML, HQX, 708 dhe Cineform
 • 360 shkallë video dhe 3D audio mbështetje, duke u përgatitur për përmbajtjen VR
 • Ndërfaqja e përditësuar në sistemin MacOS - me disa pastrime të kodit
 • HiDPI GUI në një mjedis të bazuar në Windows
 • Mbështetja eksperimentale e Wayland (Graphical Display Server) është bërë në Linux, OpenGL është bërë default

"WeatherWax" ka sjellë me sa duket një numër përmirësimesh të profilit të lartë në motorin e medias, aplikacioni ndonjëherë zëvendëson të kaluarën dhe të metat e tij dhe është projektuar për të ardhmen në fusha të tjera. Ne po e shikojmë zhvillimin për veten tonë.