• Szoftver
  • shkruar:
  • Lexo: 2660

Dy milionë llogari janë të ndaluara në muaj nga WhatsApp

Lexuesit Rishikimi: 0 / 5

Yll nuk është aktivYll nuk është aktivYll nuk është aktivYll nuk është aktivYll nuk është aktiv

Në këtë fakt, nuk është interesante sa të ndalosh, por si!

whatsapp

Në rastin e platformave të komunitetit, një nga problemet më të ngutshme të sotme është eliminimi i llogarive të rreme, të cilat përdoren për të përhapur spam ose aktivitete të tjera ilegale. Udhëheqësit WhatsApp folën për problemin dhe natyrisht zgjidhjen në një konferencë për shtyp në Nju Delhi.

Sipas tyre, kompania ka zhvilluar një sistem të mësimit të makinës që zbulon dhe çaktivizon llogaritë 'sjellje të papërshtatshme'. Sjellja e papërshtatshme përfshin dërgimin e mesazheve të mëdha dhe krijimin e llogarive të shumta për të shpërndarë përmbajtje "të dyshimtë". Sistemi i mësimit të makinës ka arritur pikën ku mund të ndajë përqindjen 20 të llogarive të papërshtatshme në fazën e regjistrimit.

Nga WhatsApp, Matt Jones tha se sistemi shikon faktorë të ndryshëm përpara se ta çaktivizojë atë. Ata përdorin një listë që përfshin, ndër të tjera, adresat IP dhe numrat e telefonit që janë përdorur për të krijuar llogari të ngjashme. Natyrisht, kjo nuk do të ishte e mjaftueshme, inteligjenca artificiale mund të zbulojë përdorimin jo-keqdashës në përqindjen e ndërhyrjes njerëzore në rastin e dy milion llogarive të bllokuara në muaj.