Válassza az Oldal lehetőséget

Svájci extremitás processzor fronton is

A VGA-hűtések után megérkezett a CPU-kat hűvösen tartó Xtreme “fagyasztó”.

Lassan és megfontoltan haladnak a tervezgetéssel a svájciak, ám amint elkészül egy modelljük, az szinte biztos slágertermék lesz. Kizárt, hogy lenne olyan, számítástechnikában jártas halandó, aki ne hallott volna a gyártó sikeres Freezer CPU-hűtő családjáról, mely most új taggal bővült. Manapság végletekben gondolkodnak az AC-nél, hiszen nem is oly rég jelent meg a leginkább HTPC gépekbe szánt, alacsony profilú Freezer 7 LP, melyet nem egy eggyel magasabb méretosztályú típus követ, hanem rögtön a legnagyobb, legméretesebb darab, a Freezer Xtreme.

Svájci extremitás processzor fronton is
608 gramm Intel és AMD processzorokra

A szabad ventilátoros, egytornyos felépítést ezúttal elvetette a gyártó, és továbbléptek az ikertornyos-belső propelleres kialakítás felé. A tornyokba négy-négy hőcső szállítja a réz talpból a meleget, mely a 102 darab alumínium lamellán oszlik el. A légáramlatot egy ultracsendes 120 mm-es ventilátor biztosítja, mely 800-1500 percenkénti fordulatszámon pöröghet. Légszállítása 60,7 köbméter óránként, az általa keltett zaj a legmagasabb fordulaton pedig harmada a referencia hűtő maximális értékénél. A tervezésnek köszönhetően a processzor körüli alkatrészekre is jut a friss levegőből.

Svájci extremitás processzor fronton is

A gyárilag MX-2-es pasztával érkező termékre 6 év garancia vonatkozik, ajánlott végfelhasználói ára adók nélkül 26 euró.

A szerzőről