Válassza az Oldal lehetőséget

Szabványosodnak a 3D szemüvegek

Szabványosodnak a 3D szemüvegek

A 3D-s televíziók megjelenése óta probléma, hogy a gyártók szemüvegei nem használhatók más gyártók kijelzőihez. Ezt orvosolja majd a szabványosítás.

szemuvegek

Úgy tűnik az LG által használt polarizált technológia lépésre kényszeríti az aktív szemüveges készülékek gyártóit. Nem is csoda, hiszen nem csak a technológiában, hanem a szemüvegek árában is komoly különbségek vannak, egy aktív szemüveg áráért legalább tíz polarizáltat vehetünk.

A friss hírek szerint a Panasonic, a Sony, a Samsung és a neves szemüveggyártó az Xpand együtműködnek abban, hogy az aktív szemüvegek szabványosítva készülhessenek. Ez nem csak azért lesz előny, mert a gyártók szemüvegei és a készülékek szabadon összepárosíthatók lesznek, hanem azért is, mert a szabványt felhasználva több cég is elkezdhet szemüvegeket gyártani, ez pedig jócskán csökkenthetné a bolti árakat. A problémát jelenleg a különböző IR megoldások jelentik. A különböző gyártók különböző protokolokat használnak a TV és a szemüveg közötti kapcsolatra. A cél a jelenleg használt IR technológia helyett a Bluetooth alapú kapcsolat használata, ezen a felületen pedig a kapcsolat módjának szabványosítása.

Most úgy tűnik, hogy az első, az új szabvány szerint készülő szemüvegek, és az őket használni tudó kijelzők jövőre kerülhetnek a boltok polcaira.

Vélemény: A szabványosításról kiadott sajtóközlemény ismételten, a Sony legutóbbi sajtóközleményéhez hasonlóan két dologra helyezi a hangsúlyt. Egyrészről megpróbálják bizonyítani az aktív 3D technológia előnyét azzal, hogy a piaci eladásokban mennyivel több ilyen készülék talált gazdára, másrészről kiemelik, hogy a szemek ezzel a technológiával egyenként is teljes HD felbontást látnak. Az előbbi érv egyszerűen nevetséges, hiszen egyetlen gyártó ad el jelenleg polarizált 3D készüléket, az LG, így egymagában nehezen versenyezhet az összes többi gyártó összes többi megjelenítőjével. A második pont az egyetlen amiben valóban jobb az aktív szemüveges megoldás a polarizáltnál. Ezzel persze az LG vitatkozik, az ő álláspontjuk szerint minden az agyban dől el, és ha a szemek külön külön nem is látnak teljes HD képet, a végeredmény mégis teljes HD lesz. Azt gondolom, hogy ha az LG a technológiáját sikeresen liszenszeli, és több gyártónál is megjelenhetnek a polarizált szemüveges megoldások, akkor dől majd el, hogy melyik a jobb megoldás, és ezt végső soron nem a gyártók, hanem mi, a vevők fogjuk eldönteni.

Szabványosodnak a 3D szemüvegek 1

A szerzőről

s3nki

A HOC.hu oldal tulajdonosa. Több száz cikk, és több ezer hír szerzője. A különböző online felületeken kívül írt a Chip Magazinba, és a PC Guruba is. Egy ideig saját PC-s boltot vezetett, éveken át dolgozott üzletvezetőként, szervizvezetőként, rendszergazdaként az újságírás mellett.

Csomagkövetés (1Tracking)

Partnereink

Partnereink

Csomagkövetés

Másold be a csomagszámot, és nyomd meg a mehet gombot!

Vásárlási segédlet

igyvasarolj2